Σκληρές εκφράσεις: «Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης»!!!

Loading...


Με βαρύτατες εκφράσεις καταφέρεται κατά της Ελλάδας ο εντεταλμένος της Γερμανίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάρκους Λένινγκ.

Σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, χαρακτήρισε την Ελλάδα «Ντροπή της Ευρώπης» και μάλιστα ζητεί την παρέμβαση του ΟΗΕ αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι, δεν έχουν τη βούληση να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων σε βάρος μεταναστών.
«Παρατηρούνται ελλείψεις στην περίθαλψη, από την άλλη δεν επαρκεί η προστασία που παρέχεται από τις επιθέσεις ακροδεξιών. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά ανησυχητικός», σημείωσε ο κ. Λένινγκ.

«Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» συνέχισε,

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι, η Ελλάδα φέρει το σημαντικότερο μεταναστευτικό βάρος εντός της ΕΕ, συμπληρώνοντας πως για το λόγο αυτό δέχεται οικονομική βοήθεια από την Γερμανία και την ΕΕ.

«Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν», διερωτάται ο εντεταλμένος της Γερμανίας.