ΣΥΡΙΑ – Μάχες γύρω από ορθόδοξη εκκλησία και βομβαρδισμοί

Loading...


«ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ «

Mετά την ανακοίνωση της ανακωχής στην πόλη , μάχες ξέσπασαν εκ νέου.

Την τελευταία νύχτα στις 23:00 ο στρατός επιτέθηκε σε Al-Masaken, κέντρο της πόλης , Marsho και Neshwa (Neşwa Şerqî) συνοικία.Οι Asayîş απέκρουσαν την επίθεση και ξέσπασαν βίαιες μάχες.

Οι μάχες συνεχίστηκαν ακόμη και στις 04:00, και στις 05:15 ο στρατός εκδήλωσε άλλη επίθεση και μάχες σημειώνονται τώρα στην συρορθόδοξη εκκλησία στη συνοικία Al Masaken, νότια του σταθμού Marsho , γύρω από το νοσοκομείο Issam Baghde και στη συνοικία Neşwa Şerqî.

Τ΄ αποτελέσματα των μαχών δεν έχουν ακόμη ληφθεί. 

Πληθαίνουν οι αναφορές ότι μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας που διευθυνεται από τις ΗΠΑ πετούν πάνω από την πόλη προσφέροντας κάλυψη στους κούρδους συμμαχους τους και δεσμεύοντας τα συριακά παρακολουθώντας τα συριακά αεροσκάφη.Σύμφωνα με άλλες αναφορές συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της συριακής αεροπορίας κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 25 πολιτών που νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανοί στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό του YPG το συριακό στρατό μέσα στη χώρα του στη Hasaka….

Oι συρορθόδοξοι των οποίων η επαρχία της Hasaka είναι το λίκνο, φωνάζουν πως οι κούρδοι σκοτώσαν χριστιανούς και θέλουν να πάρουν την πόλη..

Ο Ερντογάν πάει στο Ιράν την αλλη βδομάδα και το sputnik αναφέρει ότι ετοιμάζεται τριμερής άξονας Ρωσίας Ιράν Τουρκίας ,ο Tσαβούσογλου αναφέρει σημερα σε συνεντευξη στο ίδιο μέσο ότι προσβλέπει σε στρατιωτική συνεργασία με Ρωσία εκφραζοντας τη δυσφορία για το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί σύμφωνα με εκτιμήσεις ενεργοποιούν εις απάντηση της αποστασιοποίησης του συμμάχου τους Τουρκία τον θήλακα κουρδικό μεσα κι έξω από Τουρκία για ν΄ασκήσουν πίεση στην προεσεγγισή της στη Μόσχα.Δίνουν πόντους με νίκη στο Μanjib στη συμμαχία του YPG τους SDF που υποστηρίζουν και πυροδοτούν προς γιγάντωση των κουρδικών δυνάμεων την επαρχία της Hasaka.Από την άλλη έχουν ενταθεί τις τελαυταίες ημέρες και οι τρομοκρατικές στο Ν Τουρκίας που είναι όλο και πιο πολύνεκρες αλλά και μάχες με τα μέλη του PKK .

O Διευθυντής του Αραβικού Κέντρου αναλύσεων και πολιτικών ,κοινωνικών ερευνών στη Γενεύη ο Riadh Sidaoui εκτιμά ότι μια συμμαχία μεταξύ των 3 χωρών Ρωσίας,Ιράν ,Τουρκίας έχει να κάνει με την αναθέρμασνη των σχέσεων Μόσχας Άγκυρας.

« Πιστεύω ότι παρατηρείται μια αλλάγη αρκετά σημαντική μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.Βλέπουμε σημαντικές διακηρύξεις από πλευράς Erdogan που προοεγγίζει τη Ρωσία.Μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος με τη Δύση να είναι από πίσω από αυτό αν αυτή η αλλαγή σημειωθεί θεωρώ ότι ο χάρτης στη Μ Ανατολή σχεδιαζεται μ΄εναν τρόπο διαφορετικό από αυτό που τον σχεδίασαν οι δυτικοί κύκλοι ».

Και προφανώς οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν καθε λόγο να φρενάρουν τον Ερτογάν μέσω του τελευταίου μοχλού πίεσης που είναι το κουρδικό…….