Σε τουρκική φυλακή αμερικανίδα δημοσιογράφος

Loading...


ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ

Σύμφωνα με βιογραφικά στοιχεία, τα οποία έχει αναρτήσει η ίδια στον Twitter, η αμερικανίδα Λίντσεϊ Σνελ έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύει για διάφορα δυτικά ΜΜΕ

Μια αμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου στην , όπου αντιμετωπίζει δίωξη για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» μετά τη φυγή της από τη Συρία, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι χθες.

Η Λίντσεϊ Σνελ συνελήφθη στις 6 Αυγούστου και αμερικανοί διπλωμάτες μπόρεσαν να την επισκεφθούν στις 26 Αυγούστου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με βιογραφικά στοιχεία, τα οποία έχει αναρτήσει η ίδια στον Twitter, η δημοσιογράφος έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύει για διάφορα δυτικά ΜΜΕ, όπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και ABC ή ο ιστότοπος Vice News.

Στο Facebook η δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατάγεται από τη Ντεϊτόνα Μπιτς, στη Φλόριντα, και ότι πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 2005. Είναι μουσουλμάνα και φοράει μαντίλα σε πολλές φωτογραφίες της που είναι αναρτημένες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στις τελευταίες δημοσιεύσεις της στο Twitter και το Facebook, με ημερομηνία 5 Αυγούστου, η Σνελ ανέφερε ότι φυλακίστηκε για δέκα ημέρες από τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) στη Συρία προτού διαφύγει με τη βοήθεια «ενός γενναίου άνδρα με μοτοσικλέτα».

Στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει επίσης ότι μπόρεσε να καταγράψει την αιχμαλωσία της καθώς οι δεσμώτες της την άφησαν να κρατήσει το κινητό της τηλέφωνο. «Είναι μια απίστευτη ιστορία», υποστηρίζει.Δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιστροφή της την Τουρκία.

Η Σνελ «έχει συλληφθεί στην Τουρκία», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, επέστρεψε στην Τουρκία από τη Συρία και κρατείται αυτή τη στιγμή σε μια φυλακή στην επαρχία Χατάι».

«Διώκεται για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τους λόγους που είχε πάει στη Συρία», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Η Χατάι είναι επαρχία της Νότιας Τουρκίας, απέναντι από το Χαλέπι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και διάφορες οργανώσεις των ανταρτών.
Άνδρες του τουρκικού στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών για να ελέγχουν τη ροή μαχητών και όπλων σε αυτή την εμπόλεμη ζώνη.