Σε κίνδυνο Ορθόδοξη πόλη στην Συρία

Loading...


Μεγάλη επίθεση των στην Χάμα

του Γιώργου Θεοχάρη

Σε κίνδυνο βρίσκεται η πόλη Μχάρντε με 10.000 κατοίκους, στα βορειοδυτικά της μεγάλης συριακής πόλης Χάμα.

Αιτία είναι μία μεγάλης κλίμακας επίθεση που έχουν εξαπολύσει της από το Ίντλεμπ προς την Χάμα, με στόχο να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στα μέτωπα της Δαμασκού, όπου απωθούνται από τον Συριακό Στρατό, μετά από πρόσφατη ανεπιτυχή προσπάθεια διείσδυσής τους.
Οι έχουν ήδη καταλάβει κάποια χωριά και έχουν διακόψει την συγκοινωνία σε ορισμένους δρόμους, ενώ η Κυβέρνηση απαντά με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και αποστολή ενισχύσεων.

Μετά τις εκκαθαρίσεις και επιτυχίες του Κυβερνητικού Στρατού σε πολλά μέτωπα, ο μεγάλος όγκος συγκεντρώθηκε στην περιοχή του Ίντλεμπ, στη βορειοδυτική Συρία. Από εκεί ξεκίνησαν επίθεση προς τα νότια και προς την πόλη Χάμα, με σκοπό να αλλάξουν τις εις βάρος τους ισορροπίες στον πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε εδώ:  Συρία: Σοκάρουν οι αριθμοί των θυμάτων και των προσφύγων

Μία από τις πρώτες πόλεις που υφίσταται αυτές τις συνέπειες είναι και η ορθόδοξη Μχάρντε, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τις περιοχές των τζιχαντιστών.
Η επίθεση αυτή δείχνει και την ουτοπία της δήθεν «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης στη , καθώς, μαζί με την Αλ-Κάιντα, συμμετέχει και ο υποστηριζόμενος από την δήθεν «Ελεύθερος» Συριακός (τζιχαντιστικός) Στρατός.

Περιττό να επισημάνουμε ότι οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν αδιάκριτα τους αμάχους χριστιανούς κατοίκους της Μχάρντε, οι οποίοι έχουν αποθέσει την ελπίδα τους στην Παναγία, που προστατεύει την πόλη τους.