Ρουμανία: Πρώτη γυναίκα και μουσουλμάνα πρωθυπουργός;

Loading...


Αναζητώντας ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία της , το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) καταλήγει στην Σεβίλ Σαϊντέχ: Είναι έμπιστη του αρχηγού του κόμματος (ο οποίος δεν μπορεί να γίνει ) και αν πάρει τη θέση θα γίνει όχι μόνο η πρώτη , αλλά και η πρώτη μουσουλμάνα πρωθυπουργός στη χώρα.

Ο επικεφαλής του κόμματος ωστόσο, Λίβιου Ντράγκνεα, δεν έκρυψε πως σκοπός του είναι να κρατήσει εκείνος τα ηνία -η Σαϊντέχ θεωρείται έμπιστή του.

Το PSD ήρθε πρώτο στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και μαζί με το κόμμα ALDE έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Ο αρχηγός του ωστόσο δεν μπορεί να αναλάβει την πρωθυπουργία εξαιτίας καταδίκης του το 2012.

«Καταλήξαμε σε μία λύση που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτή ώστε να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση και να έχουμε ψηφίσει προϋπολογισμό μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου» είπε ο Ντραγκνέα, παρουσιάζοντας την επλογή της Σαϊντέχ.

Αν η επιλογή της Σαϊντέχ προχωρήσει, είπε, «εκείνη θα είναι πρωθυπουργός αλλά την πολιτική ευθύνη θα την έχω πρωτίστως εγώ» ξεκαθάρισε ο Ντραγκνέα. Η αφοσίωσή της στον Ντραγκνέα θεωρείται δεδομένη, όπως και οι στενές τους σχέσεις: Ήταν είναι μάρτυρας στο γάμο της το 2011.

Η Σαϊντέχ έχει διατελέσει υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης. Προέρχεται από τη μικρή μουσουλμανική μειονότητα της Ρουμανίας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr