Πούτιν: Με καλό ρυθμό ο επανεξοπλισμός του Ρωσικού στρατού

Loading...


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν θετικά εκτιμάει την πορεία εκτέλεσης εργασιών για επανεξοπλισμό των Ενόπλων δυνάμεων και τον εκσυγχρονισμό του Συγκροτήματος Ασφάλειας και Προστασίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι ρυθμοί που αποκτήσαμε στην εργασία, είναι καλοί «, δήλωσε ο Πούτιν στη συνάντηση με συμμετέχοντες στις συσκέψεις, αφιερωμένες σε θέματα επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού του Συγκροτήματος Ασφάλειας και Προστασίας.

Στις συσκέψεις οι οποίες γίνονταν κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, συμμετείχαν αρχηγοί διάφορων ειδών στρατού, καθώς και εκπρόσωποι βασικών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

«Η συζήτηση ήταν θεσμική και, πολλές φορές, όπως λένε στις περιπτώσεις αυτές, χωρίς υποκρίσεις. Βασιζόμασταν όμως πάντα στο ότι οι υποθέσεις που τέθηκαν, πρέπει να εκτελεστούν. Να εκτελεστούν αποτελεσματικά και στα διαστήματα, αναγκαία για τη χώρα «, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επίσης είπε: «Το κράτος παραχωρεί για το σκοπό αυτό (επανεξοπλισμό του στρατού) τεράστια ποσά.

Τεράστια μάλιστα. Υπενθυμίζω ότι το 2003 ο συνολικός όγκος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αμύνης αποτελούσε 600 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 12 δις. EURO). Φέτος μετά την τελευταία διόρθωση του προϋπολογισμού εν γένει τα έξοδα του Υπουργείου Αμύνης θα αποτελέσουν 2,3 τρις. ρούβλια (πάνω από 52 δις. EURO) «.

«Το κράτος παραχωρεί τα χρήματα αυτά για να εξασφαλιστεί η αμυντική ασφάλεια της χώρα για πολύ διάστημα και για μακρινή ιστορική προοπτική «, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.