Πούτιν: Ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της ταυτότητας των εθνικών μειονοτήτων

Loading...


Οι ρωσικές αρχές δίνουν πρωταρχική σημασία στα προβλήματα διατήρησης της  ταυτότητας και αυθεντικότητας των εθνικών μειονοτήτων.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην χαιρετιστήρια ομιλία του προς τους συνέδρους και επισκέπτες του Δ’ Συνεδρίου των φιννοουγγρικών λαών, το κείμενο της οποίας αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση του Πούτιν, οπωσδήποτε θα αναπτύσσονται «προγράμματα στήριξης των εθνικών γλωσσών, των σχολείων, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών κέντρων, θα υλοποιούνται μεγάλου μεγέθους διαφωτιστικά, διαπεριφερειακά και διεθνή προγράμματα «.

«Είμαι πεπεισμένος ότι για μια σοβαρή ενέργεια που θα έχει αποτέλεσμα  θα χρειαστούν κοινές προσπάθειες των αρχών, των  κοινωνικών οργανώσεων, των επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων. Και στον τομέα αυτό βασίζομαι στην ενεργή συμμετοχή σας «, υπογράμμισε ο Πούτιν στον χαιρετισμό του προς τους συνέδρους και επισκέπτες του Συνεδρίου το οποίο άνοιξε σήμερα στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το  Σαράνσκ.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ιδιαίτερα την εισφορά των φιννοουγγρικών λαών στην δημιουργία και ενίσχυση του ρωσικού κράτους, την ανάπτυξη της ρωσικής επιστήμης, εκπαίδευσης και τέχνης. «Οι μοναδικές παραδόσεις τους και τα έθιμα είναι η κοινή μας κληρονομιά, αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής και εθνικής πολυπλοκότητας με την οποία εδώ και αιώνες πληθαίνει η Ρωσία «.

Παλαιότερα στην ομιλία του στο Διεθνές Συζητητικό Κλαμπ «Βαλντάι» ο Πρόεδρος ιδιαίτερα υπογράμμισε ότι η απόκτηση και στήριξη της εθνικής ταυτότητας έχει θεμελιώδη χαρακτήρα για τη Ρωσία. «Όσο περισσότερο οι πολίτες κάποιου κράτους νιώθουν τη δύναμή τους ως λαού, όσο περισσότερο γνωρίζουν τις ρίζες της ιστορίας τους, τις αξίες τους, όσο περισσότερο τους ενώνουν  κοινοί στόχοι και ευθύνες, τόσο περισσότερο το θέμα της απόκτησης και στήριξης της  εθνικής ταυτότητας πράγματι έχει θεμελιώδη χαρακτήρα για τη Ρωσία «, είναι πεπεισμένος ο επικεφαλής του κράτους.Loading...


Οι ρωσικές αρχές δίνουν πρωταρχική σημασία στα προβλήματα διατήρησης της  ταυτότητας και αυθεντικότητας των εθνικών μειονοτήτων.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην χαιρετιστήρια ομιλία του προς τους συνέδρους και επισκέπτες του Δ’ Συνεδρίου των φιννοουγγρικών λαών, το κείμενο της οποίας αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. (περισσότερα…)