Ποτάμι το αίμα από θρησκευτικές συγκρούσεις στις μουσουλμανικές χώρες

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Ποτάμι το αίμα σε θρησκευτικές συγκρούσεις σε πολλές μουσουλμανικιές χώρες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε πάνω από 10 νεκρούς σε διάφορες σκληρές αντιπαραθέσεις καθώς και τυφλές επιθέσεις.

Ο μουσουλμανικός κόσμος βράζει και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.
Στη Νιγηρία είχαμε επίθεση με εννέα νεκρούς και δεκάδες οι τραυματίες από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων έξω από εκκλησία στο κρατίδιο Καντούνα
«Ενα αυτοκίνητο μάρκας Kia έπεσε πάνω στην εκκλησία…και εξερράγη», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς  αυτόπτης μάρτυρας. «Στη συνέχεια ένα ανοιχτό γκρι αυτοκίνητο Toyota Camry προσέκρουσε στην εκκλησία και εξερράγη την ώρα που ο κόσμος έσπευδε να βοηθήσει ύστερα από την πρώτη έκρηξη. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από τη δεύτερη έκρηξη», συμπλήρωσε.
Στο Πακιστάν όπως έγραψε το “Αγιορείτικο βήμα” μακελειό είχαμε στη διάρκεια σιιτικής θρησκευτικής πομπής με επτά νεκρούςκαι πάνω από 30 τραυματίες.
Στο Αφγανιστάν ξέσπασαν ταραχές μέ έναν νεκρό και 13 τραυματίες κατά την επέτειο της  “Ασούρα” και πολλά πανεπιστήμια στην Καμπούλ με απόφαση του υπουργείου θα μείνουν για 10 μέρες κλειστά 
Ο εορτασμός της Ασούρα δεν είναι μια οποιαδήποτε εορτή για το μουσουλμανικό κόσμο. Κάθε χρόνο χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται, αυτομαστιγώνονται και παθαίνουν παροξυσμό προκειμένου να γιορτάσουν την επέτειο από τον θάνατο του Ιμάμη Χουσείν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ και τρίτου Ιμάμη του Σιιτισμού. Η γιορτή είναι σημαντική γιατί ο θάνατός του προκάλεσε τον διαχωρισμό των μουσουλμάνων σε Σουνίτες και Σιίτες.