Παραπλανητικά δημοσιεύματα των Τούρκων: Το Eisenhower αντί για Συρία είναι στην … Ισπανία!

Loading...


Ψευδείς πληροφορίες μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, πληροφορίες που αναπαράγονται και από ισραηλινά ΜΜΕ όπως το Debkafiles οι οποίες αναφέρουν πως ο αμερικανικός Στόλος έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 17 πολεμικά σκάφη έξω από τις συριακές ακτές και πως το αεροπλανοφόρο U.S.S. Dwight D Eisenhower,, περίπου είναι έτοιμο να επιτεθεί στην Συρία. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά το  U.S.S. Dwight D Eisenhower, είναι νότια των Βαλεαρίδων στην Ισπανία με κατεύθυνση προς το Γιβραλτάρ!

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο των «ψυχολογικών επιχειρήσεων» και της προπαγάνδας τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν για παρουσία τουλάχιστον 17 πολεμικών του αμερικανικού Στόλου ανοικτά από τις ακτές της Συρίας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο U.S.S. Dwight D. Eisenhower, 70 μαχητικών αεροσκαφών, 10.000 αμερικανών Πεζοναυτών ενώ άλλες πηγές αναφέρουν για 8.000 Πεζοναύτες και 10 αντιτορπιλικών και φρεγατών.

Η πραγματική όμως κατάσταση του αμερικανικού Στόλου είναι κατά πολύ διαφορετική.

Όπως προαναφέραμε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Dwight D Eisenhower δεν βρίσκεται ανοικτά των συριακών ακτών αλλά τουλάχιστον 3000 χλμ. δυτικότερα και πιο συγκεκριμένα νότια των Βαλεαρίδων νήσων στην Ισπανία κινούμενο προς Γιβραλτάρ!

Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και πολλά από τα σκάφη που σχηματίζουν την ομάδα κρούσης του 6ου Στόλου, με τα USS Iwo Jima (ελικοπτεροφόρο), USS New York και USS Gunston Hall τα οποία βρίσκονται επίσης στη φάση της αποχώρησης κινούμενα προς την κεντρική Μεσόγειο.

Τα μόνα πολεμικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή είναι 2 αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τα οποία μετέχουν της αντιβαλλιστικής ζώνης που σχηματίζουν οι ΗΠΑ έναντι του κινδύνου ιρανικού πλήγματος με βαλλιστικούς πυραύλους συνεργαζόμενα με το ραντάρ TPY-2 που βρίσκεται εγκατεστημένο στη Μαλάτια της Ν.Α. Τουρκίας.

Παράλληλα ο ρωσικός Στόλος σύμφωνα με πληροφορίες από την την Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ φαίνεται πιο εγγύτερα στην περιοχή από ότι ο αμερικανικός Στόλος, αλλά κι αυτός «ψαλιδισμένος».

Έτσι πιο συγκεκριμένα το καταδρομικό «Moskva» εκτοπίσματος 12.500 τόνων, το αντιτορπιλικό «Smetliviy» (κλάσης Kashin), και το πετρελαιοφόρο Ivn Bubnov εξακολουθούν να βρίσκονται ανοικτά της Λήμνου ή βόρεια της Κρήτης,, ενώ σε μια εξέλιξη η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγο το αποβατικό SARATOV (Νο 150), το δεύτερο αρματαγωγό»Novocherkassk» και το θαλάσσιο ρυμουλκό MB-304 τα οποία βρίσκονται στη Μαύρη θάλασσα με σήμα τους από το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου ανέφεραν ότι θα επανέλθουν στην Ν.Α. Μεσόγειο μέσω Δαρδανελίων στις 15 Δεκεμβρίου!

Σίγουρα το παιγνίδι που παίζεται σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου με τη συγκέντρωση τόσο μεγάλων ναυτικών δυνάμεων είναι μεγάλο και στο πλαίσιο αυτού εντάσσονται και οι κατευθυνόμενες πληροφορίες περί υποτιθέμενης παρουσίας 17 αμερικανικών πολεμικών σκαφών ανοικτά των ακτών της Συρίας.Ετικέτες