Πάνω από 2.000 νεκροί στη Συρία το…»μήνα της ειρήνης» του Ραμαζανιού

Loading...


Oι εκθέσεις του ΟΗΕ κάνουν λόγο για πάνω από 100.000 νεκρούς στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας

Του Μανώλη Κείου 

Φρίκη χωρίς τέλος στη Συρία με τις αναφορές του ΟΗΕ να μιλούν για πάνω από 100.000 νεκρούς. Σχεδόν τα δύο τρίτα των νεκρών είναι άμαχοι.

Το τραγικότερο όμως είναι πως από την αρχή του Ραμαζανιού, του υποτιθέμενου μήνα της ειρήνης, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. 
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος θέλει ένα κοσμικό και δημοκρατικό μέλλον για τη Συρία, παλεύει με ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι θέλουν ένα μέλλον που  θα κυριαρχείται από Σαρία. Οι προοπτικές για μια ειρηνευτική διάσκεψη παραμένουν ισχνές. 

Εκατόμβες νεκρών 

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους…Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση στη Συρία βάση της ενημέρωσης από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon. Τα στοιχεία πάντως είναι ανεπίσημα, διότι και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συνήθως δεν αποκαλύπτουν τους ακριβείς αριθμούς των θυμάτων τους.

Το Βρετανικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία ανέφερε ότι από την αρχή του Ραμαζανιού,στις 10 Ιουλίου, σε ένα μήνα που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την προσευχή, τη νηστεία και την ειρήνη, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολεμιστές, αλλά 639 είναι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 105 παιδιών και 99 γυναικών.