Πανηγυρική επέτειος της ΔΣΟ παρουσία Ορθόδοξων βουλευτών από 21 χώρες!

Loading...


Ορθόδοξοι Βουλευτές από 21 χώρες τόσο της Γηραιάς Ηπείρου όσο και από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη θα βρεθούν τον Ιούνιο στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ίδρυση την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στη Χαλκιδική τον Ιούνιο του 1993.

Οπως αναμένεται η ετήσια Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της επετείου. Το θέμα που θα αναπτύξουν οι εκπρόσωποι των ξένων Κοινοβουλίων είναι «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες».
Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην ελληνική Βουλή των Ελλήνων, ενώ παράλληλα ανήμερα της εορτής Πέτρου και Παύλου, στις 29 Ιουνίου στην Πνύκα, εκεί που δίδαξε τους Αθηναίους ο Απόστολος Παύλος, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υπογραφής της επετειακής διακήρυξης από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Β. Μεϊμαράκη και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλίων – Μελών της Δ.Σ.Ο.

Συν τοις άλλοις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πάσχα στη Χριστιανική Ανατολή».Στην έκθεση θα προβληθούν φωτογραφίες από τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο.

Στη Δ.Σ.Ο. συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Κοινοβουλίων-μελών της οργάνωσης από: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φινλανδία καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, Η.Π.Α., Ασία και Αφρική.

1