Οζγκιουργκιούν: Στρατό 30,000 ατόμων ετοιμάζει η Εκκλησία

Loading...


Η στο «νότο», δημιουργεί  αγωνιστών ο οποίος αποτελείται από , μεταξύ των οποίων και το ΕΛΑΜ», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Ο ψευδοπρωθυπουργός τόνισε το παράπονό του για τη μη παρουσία μέλους της “κυβέρνησης” στην διαπραγματευτική ομάδα του Μουσταφά Ακιντζί, με αποτέλεσμα, όπως είπε, «η «κυβέρνηση” να ενημερώνεται με καθυστέρηση για κάποια πράγματα και δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδήσεις που βγαίνουν στο “νότο”».

«Δεν ήταν καθόλου φιλικές οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ για την τουρκική σημαία, καθώς σε έρευνες που έχουν γίνει στο “νότο” φαίνεται πως οι Ε/κ θα αισθάνονται για πάντα μια ασφάλεια προς την Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως “ό,τι δηλώσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ ή ο Πρωθυπουργός αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του «νότου». Κι εμείς αναλόγως αντιδρούμε”, ανέφερε ο κ. Οζγκιουργκιούν.

Αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και στην τ/κ πλευρά, ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι ο τ/κ “λαός” βλέπει τις πραγματικότητες, πόσο δύσκολη δηλαδή είναι μια συμφωνία με την ε/κ πλευρά και δεν αντικρίζει με ικανοποίηση την αναζήτηση λύσης που θα εγκαταλείπει την ασφάλεια και τις εγγυήσεις για τους Τ/κ.

Οι Τ/κ, συνέχισε, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και από θέμα ασφάλειας, πρέπει να προχωρήσουν μπροστά και όχι να επιστρέψουν πίσω. Εάν εξασφαλιστεί μια τέτοια συμφωνία, τότε κανένας δεν θα έχει ένσταση, κατέληξε ο “πρωθυπουργός”.