Ούτε ο Ερντογάν θέλει «Σουλεϊμάν»

Loading...


Λάβρος εναντίον της τηλεοπτικής σειράς για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο κ. Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σήριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας», όπως λέγεται στην Τουρκία, το οποίο προβάλλεται στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».
«Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι η σειρά ασχολείται με ίντριγκες στο χαρέμι του Σουλτάνου.

«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας» είπε, προθέτοντας ότι «καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, που την πρόβαλε».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση».

Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει, ήδη, επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή «δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας».