Ουκρανοί Επίσκοποι και Ιερείς της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας εξορμούν στην Ελλάδα

Loading...


Μετά την είδηση ​​ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναγνώρισε επισήμως την και τον προκαθήμενό της Επιφάνιο Ντουμένκο, το Προσκυνηματικό Κέντρο Ταμπόρ (Tabor) της Επισκοπής Περιασλάφ-Βάισνιφ (Pereyaslav-Vyshneve) και το Τμήμα του Προσκυνηματικού Κέντρου της Επισκοπής Βινιτσκά-Μπαρ (Vinnitsa-Bar) της OCU, ανακοίνωσαν εβδομαδιαίο προσκύνημα στους ιερούς τόπους της κεντρικής , αναφέρει το Cerkvarium.

Το προσκύνημα θα ηγηθούν οι Ιεράρχες Συμεών Σοστάσκυ και Αλεξάντερ Ντραμπίνκο, οι δύο Επίσκοποι που εγκατέλειψαν την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας για να προσχωρήσουν στην OCU.

«Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο προσκύνημα στην Ελλάδα μετά την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία», σημειώνει η ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ:  Βολοκολάμσκ Ιλαρίων : Ο Πατριάρχης τερματίζει την ευχαριστηριακή κοινωνία με τον Ιερώνυμο

Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τις 9 έως 15 Νοεμβρίου και στις επισκέψεις περιλαμβάνονται: η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, όπου αναπαύονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου· το Μοναστήρι του Αγίου Δαυίδ στην Εύβοια· τα ιερά λείψανα του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού· τον Άγιο Φιλάρετο τον Ελεήμων· εικόνες που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς· τα ιερά λείψανα και τον Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, και άλλα.

Οι αντιπροσωπείες της OCU έχουν ήδη επισκεφθεί πολλές φορές το υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου Άγιον Όρος, όπου έγιναν δεκτοί από μερικά Μοναστήρια ενώ άλλα τους έκλεισαν την πόρτα.tilegrafima.gr