Ωρολογιακή Bόμβα σε κόπτικη εκκλησία

Loading...


Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης και Π.Σταφυλά

Τα αντίποινα κατά των χριστιανών της Αιγύπτου, μαζικοποιούνται και εντείνονται.
Την Τετάρτη 10/07/13, εξουδετερώθηκε ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος έξω από την κόπτικη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο τουριστικό θέρετρο Port Said της Αιγύπτου.

Η ωρολογιακή βόμβα απενεργοποιήθηκε ακριβώς 3  λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν ανατινάξει την εκκλησία στον αέρα και συμπαρασύρει στον θάνατο εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες. Ο διευθυντής ασφαλείας του Port Said ,ταξίαρχος κ. Sayed Gad al-Haq είχε την πληροφορία για   τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Mohammed Ali δίπλα από εκκλησία.

Στην περιοχή έσπευσαν εξειδικευμένες δυνάμεις της Αστυνομίας με άριστα εκπαιδευμένο σκύλο ο οποίος και εντόπισε την ωρολογιακή βόμβα. Το ύποπτο υλικό είχε καμουφλαρισθεί ώστε να προσιδιάζει σε φυσικό αντικείμενο ή σε υλικό διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Πρόκειται για τεχνική παραπλάνησης που συναντάται ευρέως στον ανορθόδοξο πόλεμο των ανταρτών της Συρίας.

Πυροτεχνουργοί κατάφεραν την τελευταία στιγμή να την εξουδετερώσουν.Δεν είναι λίγα τα μέσα που αποδίδουν σε θεία πρόνοια την αποτροπή της τραγωδίας.