Οργιο δυτικής προπαγάνδας και υποκρισίας για το Χαλέπι

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Άθλιο ψήφισμα της υποστηρίζει την και χωρίζει τα θύματα σε δύο κατηγορίες

Ενώ πλησιάζει όλο και περισσότερο η ημέρα της απελευθέρωσης του από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, κλιμακώνεται το όργιο προπαγάνδας και υποκρισίας από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της πραγματικής ειρήνης του Συριακού λαού και υπέρ της συνέχισης της δράσης της τρομοκρατίας στην χώρα.

Έτσι λοιπόν πληροφορούμαστε σήμερα ότι σε μη νομοθετικό ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι «η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ πρέπει να σταματήσουν τον βομβαρδισμό αμάχων» στο Χαλέπι.
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Τόσο η Ρωσία όσο και το καθεστώς Άσσαντ δεν έχουν ως στόχο τον βομβαρδισμό αμάχων, κάτι που άλλωστε δεν τους συμφέρει και ως τακτική.

Οι βομβαρδισμοί έχουν ως στόχο τους ένοπλους τρομοκράτες, αλλά, δεδομένου ότι γίνονται σε κατοικημένες περιοχές, προκαλούν απώλειες και σε αμάχους, όπως πολλές φορές έχουν κάνει και οι βομβαρδισμοί του Δυτικού Συνασπισμού από τις ΗΠΑ, παρότι είναι πολύ λιγότεροι και υποτίθεται πιο στοχευμένοι.
Αντίθετα, αυτό που είναι 100% βέβαιο και αποδεδειγμένο είναι ότι αυτοί που βομβαρδίζουν συστηματικά αμάχους από την αρχή του πολέμου και μέχρι σήμερα στο δυτικό Χαλέπι είναι οι τρομοκράτες του ανατολικού Χαλεπίου. Ήδη μέσα στην τελευταία βδομάδα έχουν σκοτωθεί στο δυτικό Χαλέπι δεκάδες άμαχοι από ρουκέτες των τρομοκρατών.

Το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μας λέει πώς θα σταματήσουν αυτοί οι βομβαρδισμοί.
Το υποκριτικό ψήφισμα, το οποίο στην άθλια μορφή που εκδόθηκε έχουν υπογράψει προφανώς και Έλληνες Ευρωβουλευτές, δεν κάνει καμία έκκληση για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι προς το δυτικό, λες και άμαχοι είναι μόνο όσοι ζουν στις περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκράτες.
Διαβάζουμε επίσης ότι στο ψήφισμα καταδικάζονται πρόσφατες επιθέσεις σε νοσοκομεία και κονβόι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δεν καταδικάζονται όμως ούτε η εγκληματική επίθεση των δυτικών αεροπορικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, που στοίχισε την ζωή σε 90 Σύριους στρατιώτες, που πολεμούσαν το ISIS στο Ντάιρ-εζ-Ζορ ούτε οι τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις του δυτικού Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, καθώς και οι επιθέσεις της Τουρκίας, που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες αμάχους στα βόρεια του Χαλεπίου, ούτε φυσικά οι επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών σε όλη τη Συρία.

Όσον αφορά για την κατάρρευση της εκεχειρίας, που κάνει λόγο το ίδιο ψήφισμα, η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την εκεχειρία για έναν αποκλειστικό σκοπό:
Για να δώσουν χρόνο στους διαρκώς συρρικνωμένους ισλαμιστές τρομοκράτες να ανασυνταχθούν και να ανακόψουν την προέλαση του Συριακού Στρατού.

Αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να διαχωρίσουν τις αντάρτικες ομάδες από το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα «Αλ-Νούσρα», το οποίο δεν συμμετείχε στην εκεχειρία, γιατί γνώριζαν ότι οι υπόλοιπες τρομοκρατικές ομάδες συνεργάζονται μαζί του και το έχουν ανάγκη, καθώς είναι ο κύριος αντίπαλος του καθεστώτος Άσσαντ.
Επιπλέον ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Ντε Μιστούρα έκανε συγκρίσεις με την Σρεμπρένιτσα και την Ρουάντα.
Το ερώτημα είναι: έχει να μας υποδείξει μία περίπτωση στην οποία το καθεστώς Άσσαντ προέβη σε μαζικές σφαγές ενόπλων ή αμάχων στις περιοχές που απελευθερώνονται από την αρχή του πολέμου;
Γιατί δεν προτρέπει όλους τους ενόπλους τρομοκράτες στο Χαλέπι να καταθέσουν τα όπλα και να φύγουν στις περιοχές που ελέγχει η Αλ-Κάιντα στο Ίντλεμπ, όπως έγινε σε τόσες άλλες πόλεις μέχρι σήμερα, που περιήλθαν στον Συριακό Στρατό και ειρήνευσαν;

Ποιοι είναι οι ένοπλοι που εξακολουθούν να μάχονται μέσα στο ανατολικό Χαλέπι και υποστηρίζουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ;
Δεν είναι κυρίως μέλη της Αλ-Κάιντα και άλλοι τρομοκράτες που συνεργάζονται με αυτούς;

Έχει λοιπόν αποδειχθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ χωρίζουν τους τρομοκράτες σε δύο κατηγορίες, σε κακά παιδιά που δρουν στη Ευρώπη και σε καλά παιδιά, που μπορούν μέσα στη Συρία να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, να βομβαρδίζουν αθώους, να καταστρέφουν χριστιανικούς ναούς και μοναστήρια, να απαγάγουν αθώους και να διαπράττουν ένα σωρό άλλες ωμότητες και φρικαλεότητες.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αυτοί που πρωτοστάτησαν για να εκδοθεί αυτό το άθλιο ψήφισμα δεν νοιάζονται καθόλου για τη ειρήνη στην Συρία και για την τύχη των αμάχων, αλλά μόνο για να συνεχίζεται η δράση των τρομοκρατών ισλαμιστών εις βάρος του Συριακού λαού, με την ελπίδα ότι κάποτε θα πέσει το καθεστώς Άσσαντ, που έχει την ατυχία να συνεργάζεται με τη Ρωσία και να μην εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και κάποιων χωρών της ΕΕ.
Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να γίνει γνωστό ποιοι είναι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που συνυπέγραψαν το ψήφισμα αυτό, χωρίς να ζητήσουν να μπουν αναφορές και σε όλα τα άλλα εγκλήματα που διαπράττονται στην Συρία εις βάρος του Συριακού λαού.