Οι περισσότεροι Μοσχοβίτες ψηφίζουν Πούτιν

Loading...


Πάνω από 60% Μοσχοβίτες  που θα συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές, εάν γίνονταν την επόμενη Κυριακή, θα ψήφιζαν τον Βλαδίμιρ Πούτιν, όπως δείχνουν  τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διεξήχθη από το ίδρυμα «Κοινή γνώμη» τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς.
Η δημοσκόπηση έγινε κατά την περίοδο 3-22 Απριλίου 2013 και σε αυτήν  συμμετείχαν 3600 ερωτηθέντες, 300 σε κάθε διοικητική περιφέρεια. Το στατιστικό λάθος δεν υπερβαίνει το  2,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης από το ποσοστό των Μοσχοβιτών που έκαναν την επιλογή τους, 62% θα ψήφιζαν τον Πούτιν, τον αρχηγό του κόμματος «Πλατφόρμα του πολίτη» Μιχαήλ Πρόχορωφ … 14%, τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάδι Ζουγκάνωφ ,  7%, τον αρχηγό των Φιλελευθέρων Βλαδίμιρ Ζιρινόβσκι , 7%, τον αρχηγό του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Σεργκέι Μιρόνωφ , 2,7% θα ψήφιζαν άλλον πολιτικό, 2% θα έριχναν ΄΄λευκό΄΄.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στις δημοτικές εκλογές θα έπαιρνε σχεδόν τους μισούς από τους ψήφους των Μοσχοβιτών (46%). Ο Πρόχορωφ θα έπαιρνε 9%  σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ενώ στη Ρωσία παίρνει 1-2%.

Στην τρίτη θέση κατά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκεται η Γκαλίνα Χοβάνσκαγια από το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» (6%), στην τέταρτη θέση ο Ιβάν Μέλνικωφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (3%), στην πέμπτη θέση είναι ο Ίγκορ Λέμπεδεφ από τους Φιλελεύθερους (2%). Επιπλέον, από εκείνους που  θα έρχονταν στις δημοτικές εκλογές, θα ψήφιζαν τον Σομπιάνιν σε ποσοστό  61%.

Το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» θα έπαιρνε 30% από τους ερωτηθέντες, που αποτελεί το  46% από τους ανθρώπους που θα έρχονταν στις εκλογές.  Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν το 2015.  Ο Σομπιάνιν ανέλαβε  καθήκοντα  δημάρχου της Μόσχας για πέντε χρόνια στις 21 Οκτωβρίου.

Εκτός τούτου, όπως λένε τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Ιδρύματος Δημοσκοπήσεων, οι περισσότεροι ερωτηθέντες Μοσχοβίτες (77%) θα απείχαν  από τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια ή τις διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής του Πούτιν, εάν κάτι τέτοιο θα γινόταν το προσεχές διάστημα.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης λένε ότι 2% οπωσδήποτε θα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά του τωρινού Προέδρου, ενώ  4% σκέφτονταν να συμμετέχουν Ταυτόχρονα στα συλλαλητήρια υπέρ της πολιτικής του Πούτιν οπωσδήποτε θα συμμετείχαν 2% και σκέφτονταν να συμμετέχουν 7% των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των απαντήσεων στην ερώτηση, «Για   ποια προβλήματα θα συμμετείχατε σε συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και πορείες «, 76% δεν θα συμμετείχαν,  9% θα συμμετείχαν σε σχέση με τα προβλήματα που αφορούν τους μετανάστες, 6% λόγω των υψηλών τιμών στα κοινόχρηστα, 6%  λόγω της διαφθοράς στα όργανα της εξουσίας και στα κρατικά ιδρύματα, 5%  εξαιτίας της παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, των δημοκρατικών αρχών και κανόνων. Το ίδιο ποσοστό των Μοσχοβιτών θα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια λόγω της κατάστασης στους δρόμους.

Από 4% θα συμμετείχαν λόγω της κατάστασης στον ιατρικό τομέα,των  υψηλών τιμών στα προϊόντα και τις παροχές υπηρεσιών, των προβλημάτων πολεοδομίας. Από 3%  λόγω των οικολογικών προβλημάτων, των προβλημάτων στον εκπαιδευτικό τομέα,  2%  εξαιτίας της ανεργίας.