Οι Αμερικανοί μαθαίνουν ρωσικά

Loading...


Στις ΗΠΑ με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται  το ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα – δεκάδες χιλιάδες Αμερικάνοι ήδη την μαθαίνουν σε φροντιστήρια, ΑΕΙ και σχολεία μέσης εκπαίδευσης, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «Κουλτούρα».
Επίσης, είναι  η γλώσσα επικοινωνίας της ρωσόφωνης διασποράς η οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες απαριθμεί πολλά εκατομμύρια. Μόνο στη Νέα Υόρκη και στην ομώνυμη πολιτεία τη ρωσική γλώσσα μιλάνε πάνω από 300 χιλιάδες άνθρωποι, υπογραμμίστηκε στο διεθνές συνέδριο «Ιδιαιτερότητες στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας » το οποίο διεξήχθη στη μεγαλύτερη αμερικανική μεγαλούπολη.
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 50 καθηγητές ρωσικής γλώσσας, επιστήμονες – σλαβολόγοι, μεταφραστές λογοτεχνικών κειμένων, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι. Έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας από τον αγγλόφωνο πληθυσμό των ΗΠΑ.

«Στη χώρα μας πάντα με μεγάλο σεβασμό αποδέχονταν τον πολιτισμό της Ρωσίας, τον οποίο πάντα μπορεί κανείς και  να καταλάβει με την καρδιά του και να αποδεχτεί με την ψυχή του μόνο εφόσον γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα «, είπε στην αποκλειστική συνέντευξη ο κύριος Αμερικάνος μεταφραστής της ρωσικής λογοτεχνίας και ερευνητής της κληρονομιάς του Α. Σ. Πούσκιν, τζούλιαν Λουενφέλντ.

Η Νέα Υόρκη, όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, πρωταγωνιστεί στον τομέα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας. Στην πόλη βρίσκονται 18 ειδικά σχολεία. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν ως φροντιστήρια, δεν νιώθουν έλλειψη  Αμερικάνων-μαθητών.