Ο Τραμπ έκλεισε την πόρτα των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους

Loading...


Απαγορεύτηκε – με εντολή – σε πέντε επιβάτες από το Ιράκ και έναν από την Υεμένη να επιβιβαστούν σε πτήση της EgyptAir από Κάιρο για Νέα Υόρκη.

Συμφώνα με το Reuters, ο νέος αμερικανός Πρόεδρος επέβαλε τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στις επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι . Πρόκειται για το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, το Σουδάν, τη Λιβύη, τη Σομαλία και την Υεμένη.

Σε δηλώσεις του στο Πεντάγωνο ο κ. Τραμπ είπε πως θέτει σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. «Δεν τους θέλουμε εδώ», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι προτιμά Χριστιανούς πρόσφυγες από Συρία αντί μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι αιγυπτιακές αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.

Διαβάστε εδώ:  Απίστευτο κι όμως αληθινό: ο Τραμπ καταγγέλλει τον Ομπάμα για τους χριστιανούς της Συρίας!

Σημειώνεται επίσης πως σε συνέχεια της συγκεκριμένης απόφασης ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασκάρ Φαραντί είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ που θα λάβει χώρα στις 26 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater στο Hollywood.

Πάντως, οργανισμοί μετανάστευσης καθώς και η Αμερικανική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσαν μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν εκ μέρους των δύο Ιρακινών, ένας εκ των οποίων δούλευε μάλιστα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς κρατούνται από το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν αποφάσισε να απαντήσει στον Ντόναλντ Τραμπ με μέτρα αμοιβαιότητας .tilegrafima.gr