Ο Συριακός Στρατός μία ανάσα από την απελευθέρωση του φημισμένου Κάστρου του Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Θεού θέλοντος, τελειώνουν οι ημέρες των τρομοκρατών στο Χαλέπι

Του Γιώργου Θεοχάρη

Το κάστρο του είναι ένα από τα γνωστότερα αναγνωρισμένα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Λόγω της στρατηγικής σημασίας του, το κάστρο φυλάσσεται μέχρι σήμερα από επίλεκτες μονάδες του Συριακού Στρατού.
Επειδή όμως βρίσκεται στην οριακή γραμμή του μετώπου και αρκετές από τις γειτονικές του συνοικίες του Παλαιού Χαλεπίου είχαν καταληφθεί από τους τρομοκράτες, δεχόταν συνέχεια επιθέσεις και έχει υποστεί ζημιές από ρουκέτες των ισλαμιστών.
Επιπλέον οι τζιχαντιστές προσπαθούσαν να μπουν στο κάστρο από υπόγειες σήραγγες και είχαν ανατινάξει άλλα σημεία που έλεγχαν οι δυνάμεις του καθεστώτος κοντά στο .
Αυτήν την στιγμή ο Συριακός Στρατός προελαύνει στο Χαλέπι και οι τζιχαντιστές διατηρούν στην κατοχή τους μόνο 18 από τα 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που έλεγχαν στο Ανατολικό Χαλέπι πριν την επέλαση του στρατού.
Ο Συριακός Στρατός έχει ελευθερώσει 30 συνοικίες του Ανατολικού Χαλεπίου.

 

Διαβάστε εδώ:  Αγώνας δρόμου στη… Συρία ελέω Trump!
Ήδη έχει ελευθερώσει στρατηγικής θέσεως συνοικίες κοντά στο κάστρο και βρίσκεται μόνο 500 μέτρα για να ενωθεί με αυτό, κόβοντας τους τρομοκράτες στην μέση.
Η κίνηση αυτή του στρατού έχει μεγάλη σημασία για την οριστική απελευθέρωση όλης της πόλης, επειδή θα σημάνει την απελευθέρωση του παλαιού Χαλεπίου, της κύριας περιοχής που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.
Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτήν ήδη σταμάτησε η υπονόμευση των θέσεων του στρατού από τα υπόγεια λαγούμια που σκάβουν οι τζιχαντιστές.
Οι εκτιμήσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους το Χαλέπι θα έχει απελευθερωθεί εξ ολοκλήρου.
Ακολουθούν αποκλειστικές φωτογραφίες αρχείου από το κάστρο του Χαλεπίου σε περίοδο ειρήνης.

 

054xg citadel-map dsc05313 dsc05321 dsc05329 dsc05395