Ο Σαίξπηρ ήταν… Μουσουλμάνος τουρκικής καταγωγής!

Loading...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Το ακούσαμε και αυτό! Μετά τις «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις του Ερντογάν ότι οι ανακάλυψαν την Αμερική πολύ πριν από τον Χριστόφορο Κολόμπο, τώρα ένας Τούρκος Χότζας που εμφανίζεται και σαν ιστορικός και στενός φίλος του ίδιου του , υποστηρίζει ότι ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας, , ήταν… μουσουλμάνος !!!

Συγκεκριμένα ο Kadir Mısırlıoğlu, Τούρκος χότζας που εμφανίζεται και σαν ιστορικός, δήλωσε δημοσιά πως ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν μουσουλμάνος και ότι το πραγματικό μουσουλμανικό του όνομα ήταν «Şeyh Pir» που στα αγγλικά έγινε Σαίξπηρ, (σημειωτέον ότι το όνομα Pir σημαίνει Γέροντας-Καλόγερος).

Τις εντυπωσιακές αυτές δηλώσεις, ο Kadir Mısırlıoğlu τις έκανε επί τη ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊράμι στο τουρκικό κανάλι Beyaz TV και πήραν τόση μεγάλη έκταση ώστε ενδιαφέρθηκε το BBC και το Reuters, ενώ η άποψη αυτή μεταδόθηκε στην Βρετανία από τον μουσουλμανικό κόσμο και έγινε αφορμή συζητήσεων εν όψη του Μπαϊράμι.

Είναι γνωστό πως οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, Σωκράτης, Πλατών, Αριστοτέλης και άλλοι, ήταν… τουρκικής καταγωγής, αλλά φαίνεται αυτό δεν τους αρκούσε και τώρα προχώρησαν και πιο πέρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν…τουρκικής καταγωγής!