«Ο Πάπας άργησε», λένε τα θύματα παιδεραστίας

Loading...«Αυτή η παραίτηση έπρεπε να είχε υποβληθεί νωρίτερα και θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει οι παραιτήσεις των περισσότερων μελών της ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον Ράι Μάουτον, συγγραφέα του βιβλίου «Στον Οίκο του Θεού», και αποτυπώνει τα συναισθήματα με τα οποία δέχθηκαν την απόφαση του Βενέδικτου ΙΣΤ’ τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες καθολικούς ιερείς. 

Το σκάνδαλο παιδεραστίας είχε ξεσπάσει προτού αναλάβει ο Βενέδικτος τα καθήκοντά του. Οργανώσεις των θυμάτων, όμως, τον κατηγορούν ότι έκανε ό,τι μπορούσε να κρύψει την αλήθεια αν και γνώριζε για την επιδημία παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας ακόμη και ο ίδιος.

Η αμερικανική οργάνωση Αρχιεπισκοπική Ευθύνη καταλογίζει στον απερχόμενο Πάπα ότι περιορίστηκε σε μια συγγνώμη χωρίς να κάνει τίποτε για να επανορθώσει την «ανυπολόγιστη βλάβη» που υπέστησαν τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Ο Βενέδικτος ελέγχεται και για το γεγονός ότι κώφευσε στις εκκλήσεις να αρθεί η υποχρεωτική αγαμία των κληρικών ως μέσο αντιμετώπισης του προβλήματος.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr