Ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι πήρε σπίτι του πρόσφυγες

Loading...


 Ο ΠΗΡΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο που αποχωρώντας από τη Λέσβο πήρε μαζί του μια μικρή ομάδα προσφύγων, τώρα ο  έκανε ένα βήμα παραπέρα και πήρε σπίτι του μια οικογένεια προσφύγων. 

Η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έχουν ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για την ενθάρρυνση ομάδων της κοινότητας να υποστηρίξουν έστω μια οικογένεια προσφύγων.

Ακούγεται σαν απόσπασμα από μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, αλλά μια φτωχή οικογένεια προσφύγων θα βρει  επιτέλους ειρήνη με τη βοήθεια ενός πλούσιου δότη ή – στην περίπτωση αυτή – του ίδιου του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι. Ο Justin Welby έχει ανοίξει τις πόρτες της ιστορικής κατοικίας του στο Λονδίνο και είναι ο πρώτος που θα υποστηρίξει μια οικογένεια προσφύγων στο πλαίσιο του νέου συστήματος το οποίο ανακοινώθηκε στις 19 Ιουλίου.

Το σύστημα αυτό το οποίο αποκαλείται «Full Community Sponsorship» (μτφρ πλήρης κοινοτική χορηγία) θα επιτρέψει σε διάφορες κοινοτικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, ομάδων πίστης, εκκλησιών και επιχιειρήσεων – να αναλάβουν το ρόλο της υποστήριξης στους πρόσφυγες στο .

Η Amber Rudd,  Υπουργός Εσωτερικών, που ορίστηκε πρόσφατα από την νέα πρωθυπουργό Theresa May , είπε ότι το σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή,με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών.

«Η ανταπόκριση του βρετανικού κοινού στην προσφυγική κρίσητο περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από συντριπτική γενναιοδωρία και πολλοί έχουν κάνει κάποιους είδους προσφορές βοήθειας», δήλωσε η Ραντ