Νέοι μάρτυρες! Πατέρας και κόρη κάηκαν ζωντανοί για την πίστη τους

Loading...


Ένας Χριστιανός και η του, κάηκαν ζωντανοί μετά από επιδρομή της στην εκκλησία τους.

«Εκείνη την μοιραία ημέρα, ενώ ήμασταν στην εκκλησία προσευχόμενοι εισέβαλαν και μας διέταξαν να αποκηρύξουμε τη χριστιανική πίστη μας ή θα μας σκότωναν,» είπε ο John Mbah, εξιστορώντας την ημέρα που ο  του και η αδελφή του δολοφονήθηκαν στα χέρια της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας .

Όταν οι Mbah και οι άλλοι που ζουν στην Dadawa της Νιγηρίας πήγαν στην εκκλησία εκείνη την ημέρα, δεν είχαν καμία ιδέα ότι θα γίνουν οι στόχοι των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Ο John Mbah παρακολουθούσε τον πατέρα του, τον πάστορα Kenneth Mbah, και την αδελφή του, Adaugo Mbah,να καίγονται ζωνταντοί όταν αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Χριστό και να ασπαστούν το Ισλάμ.

«Εγώ και ο μεγαλύτερος αδελφός μου, Nnamdi Kenneth κρυφτήκαμε στο εσωτερικό της εκκλησίας και δραπετεύσαμε από το παράθυρο», θυμάται.

«Καθώς τρέχαμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, άκουσα τον πατέρα και την αδελφή μου να κλαίνε από τον πόνο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή από το να σώσω τη ζωή μου πρώτα.»

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι τζιχαντιστές έκαψαν παιδιά ζωντανά ως μέρος μιας επίθεσης με 86 ανθρώπους νεκρούς στη βορειοανατολική Νιγηρία.