Κύπρος: Στο λιμάνι της Λεμεσού αμερικανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία

Loading...


ΛΕΜΕΣΟΣ-Το αντιτορπιλικό USS McFaul τύπου Arleigh Burke (DDG-74) του 6ου στόλου των ΗΠΑ βρέθηκε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως χθες, κιόλας, στο λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε ένα από τα διαμάντια του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας Admiral Makarov, που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πούτιν.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του αμερικανικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το πλήρωμα θα επισκεφθεί τοπικά μουσεία, να ψωνίσει σε κυπριακά καταστήματα και να συμμετάσχει σε εκδήλωση κοινοτικών σχέσεων βοηθώντας κατοίκους της περιοχής.

«Το ‘McFaul’ είναι πολύ χαρούμενο που επισκέπτεται τη Λεμεσό» δήλωσε ο διοικητής, Τζάνετ Ντέις, προσθέτοντας ότι «το πλήρωμα θα μπορέσει να απολαύσει πολλές εκδρομές για την τέχνη, τον πολιτισμό και τον τοπικό πληθυσμό.

Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, με έδρα τη Νεάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, σε συνεννόηση με συμμαχικούς και αλληλέγγυους εταίρους, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Δείτε φώτο:

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: Philenewstilegrafima.gr