Κόσοβο: Η Ισλαμική Τράπεζα έδωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για την οικοδόμηση εθνικής οδού

Loading...


-Απλώνεται το ισλαμικό τόξο στη γειτονιά μας! 

– Την ίδια ώρα οι ιμάμηδες του Κοσόβου ζητούν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας!

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε στη Μιτρόβιτσα ότι Ισλαμική Τράπεζα έδωσε στην κυβέρνηση 60 εκατομμύρια δολάρια με στόχο την οικοδόμηση της εθνικής οδού Πρίστινα – Μιτρόβιτσα.
«Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ισλαμική Τράπεζα για ένα δάνειο ύψους 60 εκατ. δολαρίων, ποσό το οποίο θα επενδυθεί για την οικοδόμηση της εθνικής οδού Μιτρόβιτσα-Πρίστινας», δήλωσε ο Θάτσι σε μια συνάντηση με τις δομές του κόμματός του.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως προ ημερών, ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, Sabri Bajgora, ζήτησε την ανάμειξη των μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν υιοθετήσει το δυτικό όραμα του κοσμικού κράτους και το επέλεξαν από το να έχουν ένα μουσουλμανικό κράτος.

Το γεγονός αυτό δεν πτοεί τους μουσουλμάνους ηγέτες, αφού βλέπουν να αποκτούν ισχύ οι ισλαμικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα.

Το δίλημμα που τίθεται -σημειώνει κοσοβάρικο δημοσίευμα- είναι αν πρέπει να εισέλθουν στην πολιτική οι εκπρόσωποι της ισλαμικής κοινότητας χρωματίζοντας έτσι το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος με ισλαμική πολιτική.

Με την είσοδο στην πολιτική του κόμματος LISB και κατόπιν του PD (Partisë së Drejtësisë- Κόμμα της Δικαιοσύνης), η χώρα οδηγείται στην ισλαμική πολιτική.

Να σημειώσουμε πως οι Αλβανοί εδώ και αιώνες έχουν συνδέσει την ταυτότητά τους με το Ισλάμ.