Καλόγριες αλυσοδέθηκαν έξω από το δημαρχείο της Νάπολη

Loading...


Καλόγριες της Καθολικής Εκκλησίας από 40 ιδρύματα αρωγής για ηλικιωμένους και παιδιά, έχουν ξεκινήσει από χθες διαμμαρτυρίες μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Νάπολη, αφού αντιδρούν κατά των περικοπών των κρατικών χρηματοδωτήσεων.

Κάποιες από τις καλόγριες αποφάσισαν να δεθούν συμβολικά με αλυσίδες, μαζί με γονείς οικογενειών που αντιμετωπίζουν χρόνιες οικονομικές δυσκολίες και στηρίζονται στην βοήθεια των συγκεκριμένων καθολικών ινστιτούτων.
Τα χρέη του ιταλικού δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τα θρησκευτικά αυτά ιδρύματα ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν καλόγριες που άρχισαν να πωλούν αντικείμενα αξίας των ινστιτούτων τους και να διαθέτουν ακόμη και τις συντάξεις τους για να μην διακοπούν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

«Κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι και να μείνουν στο δρόμο, με την γνωστή δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα της Νάπολης, χιλιάδες παιδιά», επισήμαναν οι καλόγριες, οι οποίες απαίτησαν την άμεση παρέμβαση του δημάρχου της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.