Και στη Χιλή η ηλεκτρονική ταυτότητα…

Loading...


Ακόμη σε μια χώρα, πάλι με τα ίδια επιχειρήματα. Τι να πει κανείς. Είναι απορίας άξιον, τους μαζεύουν όλους σε κάποια «Σχολή» και τους διδάσκουν να λένε/γράφουν τα ίδια επιχερήματα;

Από την πλευρά τους, αυτοί κάνουν τη «δουλειά» τους. Το θέμα είναι εμείς να οργανώσουμε την αντίδρασή μας – όπως πχ στην Αγγλία που αναφέρει και το δημοσίευμα…

www.ILoveChile.com: Η Χιλή κάνει βήματα προς τα εμπρός με τα ηλεκτρονικά δελτία ταυτότητας και τα διαβατήρια.

Τα δελτία ταυτότητας είναι υποχρεωτικά για τους άνω των 18 ετών στη Χιλή εδώ και  χρόνια. Στις 12:30 σήμερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Patricia Perez θα παρουσιάσει τα νέα διαβατήρια και τα νέα δελτία ταυτότητας με μικρο-τεχνολογία, τα οποία με  υπερηφάνεια θα χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη Χιλή και θα την οδηγήσουν να ηγείται στη Λατινική Αμερική από την άποψη της νεωτερικότητας και της ασφάλειας.

Σαντιάγο – Η υποχρεωτική Κάρτα-ταυτότητα η οποία θα αποθηκεύει προσωπικά στοιχεία σχετικά με την ηλικία, την εμφάνιση, τα δακτυλικά αποτυπώματα και την υπογραφή σας. Μπορεί να ακούγεται λίγο ενοχλητικό για μερικούς από εμάς, αλλά το απόγευμα η Χιλή θα υποδεχθεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία, η οποία θα ενσωματωθεί σε όλα τα έγγραφα ταυτότητας και διαβατηρίων από 2 Σεπ. 2013.

Τα σχέδια για υποχρεωτικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του διαβατηρίου σε ορισμένα σημεία, διεξοδικά απορρίφθηκε από το κοινό σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εδώ στη Χιλή, όμως, το επίκεντρο αυτής της νέας εξέλιξης εστιάζεται στον να φέρει τη Χιλή στο επίπεδο του ανεπτυγμένου κόσμου από την άποψη της σύγχρονης τεχνολογίας και, το πιο σημαντικό, της ασφάλειας. (προπαντώς της ασφάλειας, σαν αυτή που έχουν οι πιστωτικές Κάρτες με τέτοιο τσιπάκι: VIDEO – CBC News Canada: Smartphone κλέβει εξ’ αποστάσεως τα στοιχεία πιστωτικής Κάρτας (με RFID πλινθίο) http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video-cbc-news-canada-smartphone-rfid.html)

Ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Μητρώου Πολιτών και Έκδοσης Ταυτοτήτων Rodrigo Duran επισκέφθηκε την έδρα της ευρωπαϊκής εταιρείας Morpho (http://www.morpho.com/), με την οποία έχει συναφθεί σύμβαση για το σχεδιασμό και την προμήθεια της τεχνολογίας των καρτών, στη Γαλλία και την Ολλανδία την περασμένη εβδομάδα. Ελέγχοντας κάθε στάδιο της διαδικασίας, ο Duran εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία. Με την πιο σύγχρονη και ασφαλή τεχνολογία, το βήμα αυτό καθιστά τη Χιλή «πρωτοπόρο στη Λατινική Αμερική», είπε ο διευθυντής.

Τα τρέχοντα έγγραφα που χρησιμοποιούνται στη Χιλή σχεδιάστηκαν το 2002. Στο Παρίσι, ο Duran εξέφρασε την υπερηφάνεια του, ότι «οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν τεράστιες. Αυτές οι κάρτες θα αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη της Χιλής.»

Το μικροτσίπ θα αποθηκεύει προσωπικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία του προσώπου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας. Ελπίζουμε να μειώσουμε το χρόνο εισόδου σε χώρες (προφανώς εννοεί τον χρόνο ελέγχου στα αεροδρόμια κ.α.) και θα μειώσουμε τη χρήση χαρτιού και μελανιού στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. (αυτό κι αν είναι επιχείρημα που «τσακίζει κόκαλα» !!!)

Η τεχνολογία λέιζερ που χρησιμοποιείται για την εξακρίβωση της ταυτότητας ενός ατόμου μέσα από τα μάτια ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θα βοηθήσει επίσης τους γιατρούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως οι κάρτες θα μπορούσαν να αποθηκεύουν επιπλέον πληροφορίες, όπως αλλεργίες ή φαρμακευτική αγωγή.

Η κάρτα θα κάνει επίσης την απάτη ταυτότητας λιγότερο πιθανή, χρησιμοποιώντας πολυανθρακικό υλικό, το οποίο θα μπλοκάρει την κάρτα αν αλλοιωθεί (;;;;;!!!!!). Οι κάρτες μπορούν να μπλοκαριστούν με ηλεκτρονική αίτημα ή μέσω 24-ωρης τηλεφωνικής γραμμής σε περίπτωση ληστείας, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Χιλής θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις κάρτες για να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη, εφόσον παραδοθούν σε αυτές.

«Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου στον τομέα της έρευνας στην ταυτότητα και την ασφάλεια», δήλωσε η εταιρεία Morpho, υποσχόμενη πιο ασφαλή και αυτόματη αναγνώριση.

Η κάρτα και τα διαβατήρια θα φέρουν σχέδια που καθορίζουν τη Χιλή, ψηφισμένα από το Χιλιανό λαό. Ο κόνδορας, η σημαία της Χιλής, τα βουνά και το έμβλημα της Χιλής θα διακοσμήσουν τα έγγραφα.