Ηθική και καρτερικότητα ζήτησε το Συμβούλιο των μουφτήδων της Ρωσίας από τους πιστούς

Loading...


Το Συμβούλιο των μουφτήδων της Ρωσίας απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να συγκρατήσουν την οργή τους για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» και να αντιπαραθέσουν σ’ αυτήν την ηθική, την καρτερικότητα και τη συμπόνια τους, την ώρα που η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας έχει ανακοινώσει ότι θα απαγορευθεί η προβολή και η διάδοση της εν λόγω ταινίας στη χώρα.

Ο πρώτος αναπληρωτής του προέδρου της Κεντρικής Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ρωσίας Αλμπίρ Κργκάνοφ δήλωσε:

– Ο προφήτης Μωάμεθ έλεγε: όποιος προκαλεί αναταραχή είναι σαν να ξυπνά ένα φίδι. Κι εμείς πρέπει να μην παρασυρόμαστε από παρόμοιες χονδροκομμένες προβοκάτσιες, να απαντάμε με το γράμμα του νόμου.  Η προσβολή των αισθημάτων των πιστών είναι βλάσφημη πράξη, την οποίαν επιλέγουν άνθρωποι ανήθικοι. Ως προς τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται να εφαρμόζεται ο νόμος αυστηρά και απόλυτα, οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούν στην κοινωνία την ηρεμία τους.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του πρώτου αναπληρωτή του προέδρου της Πνευματικής Διεύθυνσης Μουσουλμάνων του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας Νταμίρ-Χαζράτ Γκιζατούλιν:

– Σήμερα στις περιοχής, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων (24-25 εκατομμύρια άνθρωποι), στο Παβόλζιε, στο Ταταρστάν, το Μπασκορτοστάν, το Βόρειο Καύκασο, οι τοπικοί ηγέτες τάχθηκαν υπέρ του κινήματος της απαγόρευσης της προβολής προβοκατόρικων πραγμάτων. Καλούμε τους μουσουλμάνους μας να μην παρασυρθούν από τις προβοκάτσιες, αλλά να εργάζονται, να δημιουργούν οικογένειες, να προστατεύουν το κράτος μας, να σπουδάζουν, σύντομα έχουμε το «χατζ», να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψη στους Αγίους Τόπους μας και να επιστρέψουμε με ασφάλεια σπίτια μας.

Στο ιστολόγιό του ο Νταμίρ-Χαζράτ Γκιζατούλιν υπενθύμισε ότι ηρεμία δεν σημαίνει αδιαφορία και άρνηση του αγώνα. Πέραν τούτου, όπως είπε, στη Ρωσία υπάρχουν επαρκείς, τόσο ηθικές, όσο και νομικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση παρόμοιων απειλών.