ISIS: «Μπορούμε να πωλήσουμε Yazidi γυναίκες και παιδιά ως σκλάβους του σεξ, γιατί είναι νόμος του Θεού»

Loading...


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι η σύλληψη, η υποδούλωση και η πώληση χιλιάδων Yazidi γυναικών και παιδιών είναι παραγγελία από τον Θεό σε ένα περιοδικό που φέρεται ότι δημοσιεύεται από την τρομοκρατική ομάδα.

Το τελευταίο τεύχος του ‘Dabiq’ κυκλοφόρησε χθες και προσπαθεί να δικαιολογήσει την αιχμαλωσία χιλιάδων αθώων Yazidis κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην ιρακινή πόλη Sinjar τον Αύγουστο.

Εξηγώντας γιατί οι Yazidis γυναίκες έχουν πουληθεί σε σεξουαλική δουλεία, ενώ εκείνες από τις άλλες ομάδες δεν έχουν πουληθεί, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο ισλαμικός νόμος της Σαρία επιτρέπει την υποδούλωση αθώων πολυθεϊστών και ειδωλολατρών, αλλά όχι εκείνων που θεωρούνται απλώς αιρετικοί.

Δεκάδες χιλιάδες Yazidis αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν – πολλοί από αυτούς στα κοντινά βουνά Sinjar και στη συνέχεια σε περιοχές του βορείου Ιράκ που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο.

Ωστόσο, πολλοί συνελήφθηκαν από τους αντάρτες, με αποτέλεσμα τη σφαγή εκατοντάδων ανδρών και την πώληση ως σκλάβους γυναικών και παιδιών, αφού πρώτα διαμοιράστηκαν από τους τζιχαντιστές της ISIS.

Η ISIS έχει υποδουλώσει και πουλήσει γυναίκες και παιδιά Yazidi, σύμφωνα με καταγγελία της Human Rights Watch με εκατοντάδες Yazidis από το Ιράκ να εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία σε αυτοσχέδια κέντρα κράτησης.

Δεκάδες χιλιάδες Yazidis κατέφυγαν στα βουνά Sinjar μετά την επίθεση αστραπή τζιχαντιστών της ISIS στο Sinjar.

«Υπάρχουν εκατοντάδες σώματα με τα κεφάλια τους κομμένα … και βάζουν τα κεφάλια σε δημόσια θέα για να προκαλέσουν τον τρόμο …»

Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εκατοντάδες γυναίκες έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι θεωρούν τους Yazidis, μια μακραίωνη θρησκευτική μειονότητα, μια αιρετική σέκτα.

Το τεύχος του περιοδικού Dabiq κυκλοφόρησε την Κυριακή δηλώνοντας ότι «οι υποδουλωμένες οικογένειες Yazidi πωλούνται σήμερα από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Προσέθεσε ότι «γυναίκες και παιδιά Yazidi συνέχεια χωρίστηκαν σύμφωνα με την Σαρία μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις Sinjar».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κίνηση, το περιοδικό ανέφερε ότι ο νόμος της Σαρία κάνει διάκριση μεταξύ των γυναικών μουσουλμάνων από «αιρετικές» σέκτες, και εκείνων που προέρχονται από ομάδες όπως οι Yazidids, οι οποίοι θεωρούνται ειδωλολάτρες.

«Αυτή η μεγάλης κλίμακας υποδούλωση οικογενειών mushrik (πολυθεϊστών) είναι ίσως η πρώτη μετά την εγκατάλειψη του νόμου της Σαρία», λέει το άρθρο, αναφερόμενος στην υποδούλωση των Yazidis.

«Η μόνη άλλη γνωστή περίπτωση – αν και πολύ μικρότερη – είναι ότι η υποδούλωση των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν εκεί».

Οι περισσότεροι από τους Yazidis είναι τώρα εκτοπισμένοι στο βόρειο Ιράκ, πολλοί έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς έφευγαν για να σωθούν. Μερικοί λένε ότι τις γυναίκες και τα κορίτσια τα άρπαξαν κατά τη διάρκεια της μαχητικής επιδρομής.

Σε ένα τμήμα του περιοδικού, μια δήλωση που αποδίδεται στον Mohammed al-Adnani, εκπρόσωπο της ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, λέει: «Εμείς θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας», που απευθύνεται σε αυτούς που δεν συμμετέχουν στη «σκληροπυρηνική ερμηνεία» του Ισλάμ.

Η κυκλοφορία του περιοδικού ήρθε την ώρα που η Human Rights Watch με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η ομάδα «διαχώρισε τις νέες γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια από τις οικογένειές τους και ανάγκασε ορισμένες από αυτές να παντρευτούν τους μαχητές του».

Μία γυναίκα είπε στη Human Rights Watch ότι είδε μαχητές του ισλαμικού κράτους να αγοράζουν κορίτσια, και ένα νεαρό κορίτσι είπε ότι ένας μαχητής την αγόρασε για 1.000 δολάρια, αναφέρει η έκθεση.Ετικέτες