ΗΠΑ: Τοποθέτησαν άγαλμα του σατανά στο Καπιτώλιο του Αρκάνσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς ξέσπασε ομάδα σατανιστών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος ενός φτερωτού, τραγόμορφου δαίμονα έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας στο Λίτλ Ροκ.

Ο «Ναός του Σατανά» (Satanic Temple) όπως λέγεται η οργάνωση ήθελε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία λίγο πιο πέρα ενός μνημείου των Δέκα Εντολών, που κατά την άποψή τους προσβάλλει την προστατευόμενη από το αμερικανικό Σύνταγμα ανεξιθρησκεία και είναι «μνημείο στα κυνήγια μαγισσών, στη δίωξη όσων σκέφτονταν ελεύθερα» και των κάθε λογής αιρετικών.

Αν και οι Αρχές επέτρεψαν μόνον προσωρινά την τοποθέτηση του αγάλματος του δαίμονα Μπαθομέτ (ή Μπαφομέτ) οι σατανιστές επιμένουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μόνιμα, όπως είπαν κάποιοι ομιλητές καταχειροκροτούμενοι από άθεους, ενώ ομάδα χριστιανών διαμαρτύρονταν λίγο πιο πέρα.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Άιβι Φόρεστερ υποστήριξε ότι «αν έχεις ένα θρησκευτικό μνημείο εδώ, τότε θα πρέπει να επιτρέψεις το ίδιο και σε άλλα, ειδάλλως ας απομακρυνθεί και αυτό».

Το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε αθόρυβα με την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ τον περασμένο χρόνο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την τοποθέτησή του κι ένας άνδρας έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του και το διέλυσε. Ο ίδιος διέλυσε κι ένα αντίστοιχο μνημείο έξω από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα.

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ράπερτ αναφέρει ότι σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των σατανιστών αποκαλώντας τους, πάντως, «εξτρεμιστές». Κι όπως έγραψε: «Θα είναι μια πολύ κρύα μέρα στην κόλαση, προτού μας επιβληθεί η μόνιμη εγκατάσταση ενός προσβλητικού αγάλματος στο έδαφος του Καπιτωλίου του Αρκάνσας».tilegrafima.gr