ΗΠΑ-Ισραήλ: Χρονοδιάγραμμα επίθεσης σε Ιράν;

Loading...


Μετά από μία περίοδο παγωμάρας οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, φαίνεται ότι επανέρχονται σε κανονικότερες «θερμοκρασίες»: «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν πλήρως ότι είναι ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανακοίνωσε πριν λίγο ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες νωρίτερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «υπογράμμισαν ότι συμφωνούν πλήρως στον κοινό στόχο τους να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.  Ο Νετανιάχου «χαιρέτισε τη δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», προστίθεται στο κείμενο.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Το θέμα είναι τι συμφώνησαν; Επίθεση στο Ιράν μετά τις εκλογές; Η όλη ανακοίνωση παραπέμπει στο ότι υπάρχει πλέον «χρονοδιάγραμμα» μεταξύ των δύο κρατών…Ετικέτες