Η Ρωσσική Εκκλησία ζητά επιείκεια για τις Pussy Riot

Loading...


Επιείκεια για τα τρία φυλακισμένα μέλη του μουσικού συγκροτήματος Pussy Riot, με την προϋπόθεση ότι θα επιδείξουν μετάνοια για τις πράξεις τους, ζήτησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, μία ημέρα πριν την επιδίκαση έφεσης που έχουν ασκήσει τα μέλη του συγκροτήματος κατά της διετούς ποινής φυλάκισης που τους επιβλήθηκε τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις μουσικοί καταδικάστηκαν λόγω μίας πολύκροτης συναυλίας την οποία πραγματοποίησαν στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, οι κατηγορούμενες δήλωσαν ότι η «πανκ προσευχή» τους ήταν μια πολιτική πράξη διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, λόγω της υποστήριξης που παρείχε στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε γραπτή δήλωσή της, η ρωσική Εκκλησία αποσαφηνίζει πως οι ενέργειες των τριών φυλακισμένων γυναικών «δεν μπορούν να αφεθούν ατιμώρητες», προσθέτοντας ωστόσο ότι εάν οι φυλακισμένες επιδείξουν «μετάνοια και αναθεώρηση για την πράξη τους», τότε ή έκκλησή τους «δεν πρέπει να αφεθεί απαρατήρητη».

Παρά ταύτα, αβέβαιο παραμένει το κατά πόσον το κάλεσμα τη Εκκλησίας θα επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο την έφεση των Pussy Riot, πόσο μάλλον το εάν τα μέλη του συγκροτήματος θα επιδείξουν τη «μετάνοια» που ζητά η Εκκλησία.tilegrafima.gr