Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου: Βγάζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Είναι όμως ευτυχισμένη;

Loading...


Αφού «η ψυχή σου δεν είναι δική σου, λέει ο Χρυσόστομος, πως τα χρήματα είναι δικά σου;… Τα πλούτη δεν είναι δικά μας, αλλά, του Δεσπότη (Χριστού)…

Αυτή η φράση του Άγιου Χρυσόστομου έρχεται στο νου κάθε ευσεβούς Χριστιανού που ακούει την είδηση για την πάμπλουτη γυναίκα που κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο...

Κριτήριο, όμως, για τον Χριστιανό είναι ο πνευματικός πλούτος πάνω από όλα και πολλά είναι τα παραδείγματα στην ιστορία που αποδεικνύουν πως ο πλούτος δε φέρνει πάντα την ευτυχία….
Αναλυτικότερα πάντως, η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο είναι η Τζίνα Ράινχαρτ από την Αυστραλία.. Η 60χρονη σήμερα ιδιοκτήτρια εταιρίας εξόρυξης πετρελαίων κερδίζει το δευτερόλεπτο… 500 ευρώ και η περιουσία της ξεπερνάει τα 100 δισ. δολάρια!

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι κατάφερε από το μηδέν να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία, αφού από τον πατέρας τη κληρονόμησε μόνο χρέη!

Το 1992 η εν λόγω κυρία (τότε ήταν 30 ετών) κληρονόμησε την εταιρία εξόρυξης του πατέρα της, η οποία, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης ήταν για χρεοκοπία. Χάρη στο επιχειρηματικό της δαιμόνιο κατάφερε όχι μόνο να την ξελασπώσει, αλλά να θησαυρίσει και από αυτή!

Κάποτε την ρώτησαν τι είναι η ομορφιά. «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», ήταν η αφοπλιστική της απάντηση.