Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Εορτή των Πολιτισμών στο Μόναχο με προσφυγόπουλα από τη Συρία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 έλαβε χώρα στο  η , μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, με περίπτερα πληροφοριακού υλικού, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο  Μονάχου (πρώην Συμβούλιο Αλλοδαπών Μονάχου).

Στο Συμβούλιο Μεταναστών Μονάχου, που είναι ενσωματωμένο στο Δήμο Μονάχου, μετέχουν οι μετανάστες Μονάχου, με σκοπό την κοινή δράση και παρουσίαση των θεμάτων τους στη βαυαρική κοινωνία. Από Ελληνικής πλευράς μετέχουν ως μέλη του Συμβουλίου η επιχειρηματίας κ. Σουλτάνα Χατζηγκιάκου, η δικηγόρος κ. Θεοδώρα Σισμάνη και η κοινωνική λειτουργός κ. Άννα Μάζη. Πρόεδρος του Συμβουλίου Μεταναστών Μονάχου είναι η τουρκικής καταγωγής κ. Nükhet Kivran.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχιερατικού Επιτετραμμένου για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, π.Απόστολου Μαλαμούση, Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, η Εκκλησία μας συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο Μεταναστών Μονάχου και μετέχει στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του. Επίσης και το Συμβούλιο στηρίζει με κάθε μέσο τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας.

Στην εκδήλωση στη κεντρική πλατεία Odeonsplatz Μονάχου, μετείχαν χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Πολωνία Συρία, Νότια Αμερική, Κίνα, Ισπανία Ρουμανία Βραζιλία Ουκρανία, Καύκασο, Σερβία, Βουλγαρία, Περσία, Βοσνία και Τουρκία.

Το ελληνικό μουσικό συγκρότημα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ με ελληνική μουσική και τραγούδι, άφησε άριστες εντυπώσεις.
Άκρως συγκινητική ήταν η εμφάνιση της Συριακής χορωδίας και χορευτικής ομάδας που αποτελεἰται από παιδιά, νέες και νέους που έφθασαν ως πρόσφυγες στο Μόναχο. Πολλά από τα παιδιά αυτά ταξίδευσαν από τη Συρία χωρίς τους γονείς τους και ζήτησαν άσυλο στη βαυαρική πρωτεύουσα. Το βαυαρικό Κράτος και ο Δήμος Μονάχου εξασφάλισαν κατοικία σε προσφυγικά καταλύμματα, η σε άλλες οικογένειες και τη δυνατότητα να επισκεφθούν σχολεία για την εκμάνθηση της γερμανικής γλώσσας και την περαιτέρω επαγγελματική τους εκπαίδευση.

Στην Εορτή των Πολιτισμών παρέστησαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο ιερατικώς προιστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος.

Το Δήμο Μονάχου εκπροσώπησε ο εβραικής καταγωγής Δημοτικός Σύμβουλος κ. Όφμαν, ο οποίος και στον επίσημο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας για τη συμμετοχή της. Μετά την προσφώνηση από την πρόεδρο του Συμβουλίου, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, ο οποίος αναφέρθηκε στη αναγκαιότητα αρμονικής συμβίωσης λαών και πολιτισμών στη Βαυαρία και αλλού και προσκάλεσε την κοινωνία του Μονάχου στη 12. Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα, που θα εορταστεί στον ίδιο χώρο, την επόμενη ημέρα, στις 10 Ιουλίου 2016.