Η Ιταλία στηρίζει τις θέσεις της Ρωσίας στο συριακό!

Loading...


Ανέλπιστη στήριξη των θέσεων της βρήκε η Μόσχα από την Ρώσμη στο θέμα της Συρίας: «Η Ρώμη συμμερίζεται τη θέση της Μόσχας για την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής διευθέτησης της κρίσης της Συρία».

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους η βοηθός επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας Μάρτα Ντάσου, σχολιάζοντας τις πρόσφατες συνομιλίες της στη Μόσχα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό.

Η Μάρτα Ντάσου τόνισε ότι και οι δύο χώρες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αποστολή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι και είναι έτοιμες να συμβάλουν στην επιτυχία της.  Η Ιταλίδα διπλωμάτης παρατήρησε επίσης ότι η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συριακή διευθέτηση.

Για ποιο λόγο η Ρώμη στηρίζει την Μόσχα και ότι την δυτική τρόϊκα (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία); Μάλλον το Βατικανό έχει «βάλει το χέρι του», αφού στα 2,5 εκατ. χριστιανών της Συρίας που κινδυνεύουν από το ισλαμικό μαχαίρι βρίσκονται και πολλοί ρωμαιοκαθολικοί…