Εργοστάσιο στη Βρετανία απαγορεύει σε ξένους εργάτες την μητρική τους γλώσσα

Loading...


 

Ένα μεγάλο κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων στο Σέφιλντ της απαγόρευσε στους μη Βρετανούς εργαζόμενους να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα όταν δουλεύουν και τους ζήτησε να μιλούν μόνο αγγλικά.

Πρόκειται για το εργοστάσιο Orchid Orthopaedic Solutions, το οποίο διαθέτει συνολικά 1.800 εργαζόμενους και 11 εργοστάσια σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Ένας Βρετανός εργαζόμενος κατήγγειλε στην εφημερίδα Daily Star ότι η διεύθυνση του εργοστασίου εξέδωσε οδηγία, πριν το δημοψήφισμα για Brexit, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ομιλούν μόνο την αγγλική γλώσσα στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία η οδηγία αφορά τους πολλούς Πολωνούς και Σλοβάκους εργάτες του εργοστασίου, που συνήθως μιλούν μεταξύ τους στην μητρική τους γλώσσα. Ο Βρετανός εργάτης που κατήγγειλε το γεγονός το χαρακτήρισε «άδικο» και «διάκριση» κατά των εργατών που κατάγονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Όμως, η διεύθυνση του φαίνεται πως έχει άλλη άποψη. Οι υπεύθυνοι του Orchid Orthopaedic Solutions υποστήριξαν στον βρετανικό Τύπο ότι η συγκεκριμένη οδηγία έχει στόχο να μην αισθάνονται «απομόνωση» οι Βρετανοί εργαζόμενοι και δήλωσαν ότι «η οδηγία είναι απλά ένα μέσον για να υπάρχει αρμονία μεταξύ των εργαζομένων» και δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε εκείνους που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με αυτή.