Επίθεση Κίνας κατά ΗΠΑ για έκθεση σχετική με τη θρησκευτική ελευθερία

Loading...


Η Κίνα επέκρινε έκθεση αμερικανικού οργανισμού για τη θρησκευτική ελευθερία στη χώρα και ζήτησε από τον συγκεκριμένο φορέα «να αφήσει στην άκρη την προκατάληψη».

Στην ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Αμερικανική Επιτροπή για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), καλείται η αμερικανική κυβέρνηση να διατηρήσει την Κίνα στην λίστα με τις «χώρες που δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία».

Η κινεζική κυβέρνηση προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών της όπως προβλέπει η νομοθεσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Διαβάστε εδώ:  Κίνα: Απαγόρευσε τα θρησκευτικά ονόματα στα παιδιά των Ουιγούρων

«Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι Κινέζοι όλων των εθνοτήτων χαίρουν απόλυτης ελευθερίας σε ό,τι αφορά τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις», δήλωσε ο κ. Γκενγκ. Η USCIRF είναι πολιτικά προκατειλημμένη σε βάρος της Κίνας, αγνοεί την πρόοδό της στο θέμα της θρησκείας και εκδίδει ανακριβείς εκθέσεις για τη θρησκευτική πολιτική τη μία χρονιά μετά την άλλη, πρόσθεσε.

«Η επιτροπή πρέπει να σεβαστεί αυτά τα γεγονότα, να αφήσει στην άκρη την προκατάληψη και να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», πρόσθεσε.