Εδιωξαν τους τζιχαντιστές από το Κιρκούκ

Loading...


Οι δυνάμεις απώθησαν την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν την Παρασκευή μαχητές του στο Κιρκούκ, πόλη η οποία απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα από τη και 74 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

«Η επίθεση τερματίστηκε και η ζωή έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε ο Νατζμεντίν Κάριν, κυβερνήτης της επαρχίας του Κιρκούκ, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί ο επικεφαλής της επιχείρησης του Ι.Κ.

Σύμφωνα με τον κ. Κάριν, ο συλληφθείς ομολόγησε ότι περίπου 100 μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Κιρκούκ, με τη συμμετοχή πρακτόρων μέσα από αυτή την πόλη που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, είναι πλούσια σε πετρέλαιο και στην οποία ζουν πολλές εθνότητες.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό, καθώς δέχονται επίθεση στο προπύργιό τους στη Μοσούλη από τις ιρακινές δυνάμεις και τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ:  Συνελήφθη ύποπτος τζιχανιστής στη Χίο και τον στέλνουν... Κορυδαλλό!

Το Ι.Κ. εξαπέλυσε ανάλογη επίθεση στην πόλη Ρούτμπα, στο δυτικό Ιράκ, την Κυριακή. Σύμφωνα τον Γιαχία Ράσουλ, αξιωματικό του ιρακινού στρατού, η κατάσταση στην πόλη «είναι υπό πλήρη έλεγχο» και οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί.

Προώθηση στη Μοσούλη

Στο μέτωπο της Μοσούλης, οι ιρακινές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Ι.Κ., καθώς η επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις μάχονται κατά του Ι.Κ. σε περιοχή όπου βρίσκονται κυρίως μη κατοικημένες πόλεις και χωριά, ανατολικά και νότια της Μοσούλης, φτάνοντας 9 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Τα ξημερώματα, οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού βομβάρδιζαν θέσεις του Ι.Κ. κοντά στην πόλη Μπαρτέλα, ιστορική, χριστιανική πόλη 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοσούλης, την οποία ανακατέλαβε ο ιρακινός στρατός την προηγούμενη εβδομάδα.