Ντροπή: Ποδοσφαιριστής απεικονίζεται ως Χριστός στο σταυρό του μαρτυρίου

Loading...


Τις έντονες διαμαρτυρίες της Εκκλησίας προκάλεσε το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού «Placar», που απεικονίζει τον ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ ως Χριστό στο σταυρό του μαρτυρίου.

Η ιδέα της φωτογράφισης παραπέμπει στην κριτική που εσχάτως δέχεται το «αστέρι» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όμως ο παραλληλισμός δεν άρεσε καθόλου στους εκπροσώπους του Κλήρου. Έτσι, δημοσιοποιήθηκε επιστολή υπογεγραμμένη από τον Καρδινάλιο Ραϊμούντο Νταμασκένο Άσις, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Επισκόπων της Βραζιλίας, στην οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας γι΄ αυτό το μοντάζ σε εξώφυλλο περιοδικού, όπου το πρόσωπο του Ιησού Χριστού έχει αντικατασταθεί από το πρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή. Αναγνωρίζουμε την ελευθερία έκφρασης ως θεμελιώδη αρχή στη χώρα μας και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν κάποια γνωστά όρια. Η γελοιοποίηση της πίστης και των συναισθημάτων των πιστών, δημιουργεί υποψία χειραγώγησης και χρησιμοποίησης του γραπτού λόγου ως μέσο προς εμπορική εκμετάλλευση. Πρόκειται για σαφές δείγμα ασέβειας που προσβάλει την πιο ιερή εικόνα των Χριστιανών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ήδη, έχει δημιουργηθεί σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία διαμαρτυρίας στις φωτογραφίες του Νεϊμάρ και έχουν συγκεντρωθεί 8.000 υπογραφές.