«Δεν απειλεί κανέναν ο νέος νόμος περί ομοφυλοφιλίας» τονίζει ο Ρώσος Υπουργός Αθλητισμού

Loading...


Το νέο νόμο απαγόρευσης της προπαγάνδας περί ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων υπερασπίσθηκε χθες ο Ρώσος Υπουργός Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο σε  συνέντευξη Τύπου κατά την τελετή λήξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Μόσχα.

Η πολυσυζητημένη νομοθεσία σκοπό έχει να προστατεύσει τη νέα γενιά και «τον ψυχισμό τους που ακόμη διαμορφώνεται» τόνισε ο υπουργός, παραλληλίζοντας τον κίνδυνο των ανηλίκων από την ομοφυλοφιλία με τον κίνδυνο από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Οι διεθνείς αντιδράσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με την διεθνή κοινότητα των gay να ζητά μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Οι επικριτές του νόμου που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους, μιλούν ασαφή διατύπωση, την οποία μπορεί μπορούν κάλλιστα να εκμεταλλευτούν οι αρχές και να μετατραπεί σε γενικευμένη δίωξη κατά των ομοφυλόφιλων. Πολλοί ακτιβιστές μιλούν για επίθεση στην ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως αναμένει διευκρινίσεις από τη Ρωσία πριν προβεί σε επίσημη δήλωση σχετικά με τον νόμο.

Ετσι ο υπουργός Αθλητισμού δεν απέφυγε άλλη μια βροχή από ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το πώς σκοπεύει η Ρωσία να εφαρμόσει το νόμο στους διεθνείς αθλητές και προσκεκλημένους των Ολυμπιακών Αγώνων, το Φεβρουάριο στο Σότσι.

«Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως αυτός ο νόμος δεν στερεί από κανέναν πολίτη τα δικαιώματά του στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, είτε πρόκειται για αθλητή, θεατή, διοργανωτή ή άλλο διεθνή καλεσμένο στην Ολυμπιακή  διοργάνωση της Ρωσίας» είπε με χαμόγελο ο ρώσος υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο νόμος έχει σκοπό προστατεύσει τη νέα γενιά από την προπαγάνδα υπέρ της μέθης, των ναρκωτικών και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων. Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και γίνουν ενήλικες θα μπορούν υπεύθυνα να προσδιορίσουν τι θέλουν για τον εαυτό τους, μα μέχρι τότε η πολιτεία οφείλει να τα προστατεύσει».