Δανία: Δείτε τον τρόπο που επέλεξαν οι άνεργοι της Δανίας να βρούν δουλειά

Loading...


Έναν ακραίο τρόπο βρήκαν κάποιοι άνεργοι της Δανίας προκειμένου να βρουν εργασία: στήθηκαν στην βιτρίνα ενός καταστήματος στην Κοπεγχάγη επιδεικνύοντας τα προσόντα αλλά και την εργατικότητά τους στους περαστικούς με την ελπίδα κάποιος από αυτούς να γίνει ο μελοντικός εργοδότης τους.
Η ιδέα προήλθε από στελέχη της εταιρείας μάρκετινγκ Reputation Copenhagen η οποία τους εντόπισε και τους εκθέτει στο κοινό προσελκύοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι: το όλο εγχείρημα θυμίζει κατά πολύ τις διάσημες κόκκινες βιτρίνες στο Άμστερνταμ, όπου ιερόδουλες προσφέρουν το κορμί τους για λίγα ευρώ.

Στη Δανία άνεργοι είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι επαγγελματίες όπως δικηγόροι, πρώην εμπειρογνώμονες σε φορολογικά θέματα ακόμα και άτομα που έχουν διατελέσει Γενικοί Διευθυντές σε εταιρίες.

«Είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω οτιδήποτε», δήλωσε ο Χάνιμπαλ Κάμελ Χολτ, άνεργος πολιτικός επιστήμονας, που πήρε τη θέση του στη βιτρίνα.

Κρατώντας έναν φορητό υπολογιστή και φορώντας ένα σκούρο μπλε πουκάμισο προσπαθεί με αυτόν το τρόπο να προσεγγίσει κάποιον εργοδότη που θα εκτιμήσει τα πολλά προσόντα του, ανάμεσα στα οποία το γεγονός ότι μιλάει έξι γλώσσες. Εδώ και τέσσερα χρόνια, πάντως, είναι άνεργος.

Ο Holt έχει δημιουργήσει και ένα προφίλ στο Facebook το οποίο ανανεώνει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βιτρίνα.

Οι δύο πρώτοι άνθρωποι που εκτέθηκαν στη βιτρίνα στις 25 Απριλίου ήταν γυναίκες. Η πρώτη βρήκε δουλειά μέσα σε μια εβδομάδα, η δεύτερη στο ίδιο διάστημα είχε επτά προτάσεις. Τελικά επέλεξε την πιο ενδιαφέρουσα και σήμερα δηλώνει άκρως ικανοποιημένη για την απόφασή της να εκτεθεί.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2013 ήταν «μόλις» 7,24%.