Άθεη που ζήτησε να γίνει αμερικανίδα πρέπει πρώτα να ενταχθεί σε εκκλησία

Loading...


Επειδή αρνείται να κρατήσει όπλο

Μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ για περισσότερα από 30 χρόνια, που έχει δηλώσει ότι είναι άθεη, ζήτησε να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα, αλλά επειδή δήλωσε και αντιρρησίας συνείδησης, η αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης της απάντησε ότι πρέπει πρώτα να γίνει μέλος κάποιας εκκλησίας, που δικαιολογεί την άρνηση να φέρει όπλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μάργκαρετ Ντάουτι υπέβαλε αίτηση, για να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα. Στην αίτησή της ανέφερε ότι αρνείται να κρατήσει όπλο ως αντιρρησίας συνείδησης.
Τότε οι αμερικανικές Αρχές της απάντησαν ότι εάν έχει ηθικό πρόβλημα με τον πόλεμο και είναι αντιρρησίας συνείδησης, πρέπει να ενταχθεί σε μια εκκλησία, για να αποδείξει ότι οι απόψεις της κατά του πολέμου έχουν θρησκευτική βάση.

Μάλιστα, της έδωσαν και τελεσίγραφο να ενταχθεί σε κάποια εκκλησία ώς τις 21 Ιουνίου, αλλιώς, όπως της είπαν, η αίτησή της θα απορριφθεί.

Στο πλευρό της Ντάουτι έχουν ταχθεί ομάδες άθεων, που υποστηρίζουν το δικαίωμά της να μην υποχρεωθεί να ενταχθεί σε μια εκκλησία για να δικαιοσλογήσει την άρνησή της να κρατήσει όπλο.