Αρχιεπίσκοπος Λυών: Κεφάλαιο για την εκκλησία ο Πάπας Φραγκίσκος

Loading...


Για τον Αρχιεπίσκοπο της Λυών, Φιλίπ Μπαρμπαρίν, ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε σε κονκλάβιο, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το 2005 είχε συμμετάσχει στην εκλογή του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ.

Η τωρινή εκλογή του πρώτου Ποντίφικα από τη Λατινική Αμερική, ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, φαίνεται να χαροποίησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο της Λυών, ο οποίος μίλησε για τον Πάπα Φραγκίσκο με τα θερμότερα λόγια:
«Όταν τον είδα είπα στον εαυτό μου, ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε. Αγαπά την απλότητα, έχει την καρδιά ενός πάστορα και γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη Λατινική Αμερική.

Έδωσε μια σαφή ισχυρή θέση και αυτό είναι πολύ παρήγορο. Ξέρει πως να μιλά στον κόσμο και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό.

Αυτός ο άνθρωπος θα επιβεβαιώσει την πίστη μας. Η είσοδος στην εκκλησία είναι η βάπτιση.

Είναι κεφάλαιο για την εκκλησία και έχω πολλά παραδείγματα για να δείξω πόσο σπουδαίος ιερέας είναι. Ενδιαφέρεται για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Θα δείτε ότι τον τρόπο με τον οποίο θα απευθυνθεί σε 4 εκατομμύρια νέους ανθρώπους που τον περιμένουν. Είναι κάποιος που έχει αφιερωθεί στο λαό αλλά και στον καθένα ξεχωριστά. Πρόκειται για έναν θησαυρό».