Απονομή πτυχίων σε νέους Θεολόγους στο Καζακστάν (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΟΙ ΤΟΥ

του Θωμά Αναστασιάδη

Με τη λήξη του Ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, έγινε η σε 14 αποφοίτους του Ορθοδόξου Θεολογικού Σεμιναρίου, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην Άλμα Άτα, μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν και πρώην πρωτεύουσας του Κράτους έως το 1997.

Προηγουμένως τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στην οποία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος , βικάριος της Μητρόπολης Καζακχστάν, με συλλειτουργούς καθηγητές και φοιτητές ιερωμένους. Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος έκανε ειδική δέηση και προσευχή για την πνευματική πρόοδο και επιτυχία των αποφοίτων, τώρα που εγκαταλείπουν την Σχολή.
Ο κ.Γεννάδιος είναι διαχειριστής των υποθέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Καζακστάν και Διευθυντής και Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής της Άλμα Άτα (τώρα λέγεται Αλμάτι και «νότια πρωτεύουσα»).

Η σχολή ιδρύθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, στις 29 Ιανουαρίου 1991. Εκπαιδεύει κληρικούς, θεολόγους,διευθυντές χορωδιών και ιεροψάλτες για τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τη μελέτη της Αγίας Γραφής, λειτουργία, ομιλητική, δογματική, εκκλησιαστική ιστορία και άλλους κλάδους, καθώς επίσης ρωσικά, αγγλικά και την γλώσσα (τουρκμενική διάλεκτο) του Καζακστάν και την ιστορία του Καζακστάν.

Η απονομή των διπλωμάτων πραγματοποιήθηκε στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του ως άνω Ναού. Ανοίγοντας την τελετή, ο επίσκοπος απευθύνθηκε στους παρόντες, ρασοφόρους και λαϊκούς , τονίζοντας ότι η εκδήλωση είναι ένα σημαντικό γεγονός για ολόκληρη την περιοχή της Μητρόπολης του Καζακστάν, αναφέροντας την ανάπτυξη της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη χώρα. Ο Ιεράρχης παρότρυνε τους νέους θεολόγους να έχουν ελπίδα στον Χριστό, και να περνούν περισσότερο χρόνο στο ποιμαντικό τους έργο. Τέλος ευχήθηκε στους αποφοίτους κάθε επιτυχία και με την βοήθεια του Θεού να προσφέρουν καλά έργα στην Εκκλησία του.

Στη συνέχεια, για λογαριασμό των καθηγητών, μίλησε ο Αντιπρύτανης της Σχολής, ιερέας π.Ιωάννης Levynski, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αστάνα και Καζακστάν κ.Αλέξανδρο, και τον Επίσκοπο κ.Γεννάδιο, επί των ημερών του οποίου η Σχολή λειτουργεί, ευδοκιμεί και αναπτύσσεται πνευματικά. Στη συνέχεια, μιλώντας εκ μέρους των πτυχιούχων ο ιερέας π.Νικήτας Ιγκόρ, εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τον πρύτανη της Σχολής και προς όλους τους καθηγητές, για τις γνώσεις που απόκτησαν με την βοήθειά τους.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Το Καζακστάν, από τις πλέον αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου (με 6,5 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο), βρίσκεται στην κεντρική Ασία, ανάμεσα στα κράτη Ρωσίας, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν & Τατζικιστάν. Είναι 20πλάσια σε έκταση από την Ελλάδα.

πηγή: http://seminaria.kz/2016/06/20/vypusknikam-alma-atinskoj-duhovnoj-shkoly-vrucheny-diplomy/
http://www.patriarchia.ru/db/text/1405421.html
Ascension_Cathedral,_Almaty_KZ

2607alma (1).jpg
2607alma (11).jpg
2607alma (12).jpg
2607alma (13).jpg
2607alma (14).jpg
2607alma (15).jpg
2607alma (16).jpg
2607alma (17).jpg
2607alma (18).jpg
2607alma (19).jpg
2607alma (20).jpg