«Ανθεί» η δωρεά οργάνων στην Αυστραλία

Loading...


Αυξήθηκε ο αριθμός των ομογενών δοτών οργάνων στην Αυστραλία αφού την συγκεκριμένη πράξη στηρίζει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία «ως πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς» με ευεργετικά αποτελέσματα.

Από τις αρχές του χρόνου έως τον Ιούλιο οι δωρεές οργάνων στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι. Εξακόσιοι ενενήντα οκτώ άνθρωποι σήμερα ζουν χάρη στα όργανα 248 δωρητών που δυστυχώς έχασαν πρόωρα τη ζωή τους από τον Ιανουάριο έως και τα τέλη Ιουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε μήνυμά του αναφέρει πως «η δωρεά οργάνων είναι η ευγενής πράξη που βοηθά στην εκπλήρωση του βαθύτερου πνευματικού στόχου της ύπαρξής μας. Είναι μία πράξη που όχι μόνο αποδέχεται η Εκκλησία μας, αλλά την στηρίζει ολόψυχα». Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή η ανθρώπινη ζωή μπορεί να βελτιωθεί μέσω της δωρεάς και της μεταμόσχευσης, διατηρώντας παράλληλα την ιερότητα της ζωής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γιέιλ Κας, διευθύντριας του οργανισμού Donate Life, στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», «η βοήθεια και η στήριξη του αρχιεπισκόπου Στυλιανού στην προσπάθειά μας ήταν τεράστια. Δεν υπάρχουν λόγια να τον ευχαριστήσουμε. Ήδη, βλέπουμε στα νοσοκομεία ελληνικές οικογένειες, που ζητούν από τον ιερέα της εκκλησίας τους να τους συμβουλέψει για το αν τελικά πρέπει να δωρίσουν τα όργανα κάποιου αγαπημένου τους προσώπου. Από τον Μάρτη μέχρι σήμερα στην ελληνική παροικία έχουν αλλάξει πολλά και αυτά χάρη στον Σεβασμιότατο και στην αφοσίωση του» .