Αμβλώσεις: Η Ολλανδία αντιδρά στην απαγόρευσή τους από τον Τραμπ

Loading...


Την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός διεθνούς ταμείου, το οποίο θα συγκεντρώνει πόρους για τη χρηματοδότηση εταιρειών που ενεργοποιούνται στον τομέα των , αναλαμβάνει η κυβέρνηση της , ως ένα πρώτο αντίμετρο κατά της σχετικής της απόφασης του νέου Αμερικανού προέδρου, .

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός υπέγραψε την Δευτέρα (23/1) προεδρικό διάταγμα, με το οποίο απαγόρευσε τη χρηματοδότηση εταιρειών που ενεργοποιούνται στον τομέα των αμβλώσεων, κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο. Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Συνεργασιών, Λιλιάν Πλούμεν, πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς fund, το οποίο θα ενισχύει οικονομικά τις οργανώσεις που ενημερώνουν τις γυναίκες για τον έλεγχο των γεννήσεων.

Η κυρία Πλούμεν προέταξε το σχέδιό της ως μία προφανή αντίδραση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «κόψει» τη χρηματοδότηση στις εν λόγω εταιρείες. Η υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά τις πρώτες ημέρες της ηγεσίας του, γνωστό ως Mexico City Policy, «κόβει» την κυβερνητική χρηματοδότηση των οργανισμών-εταιρειών που δρουν συμβουλευτικά στον τομέα του ελέγχου των γεννήσεων.

Διαβάστε εδώ:  Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα εναντίον των εκτρώσεων

Η Ολλανδή υπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση του διεθνούς fund θα προέρχεται τόσο από κυβερνητικούς πόρους, όσο και από επιχειρηματίες, αλλά και δίκτυα οργάνωσης, τα οποία επιθυμούν να αντιδράσουν στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Αποτελεί πρωτεύον δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν αν θέλουν να γίνουν μητέρες και υπό ποιες συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λιλιάν Πλούμεν στην ολλανδική Βουλή.