Άγγλος επίσκοπος υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων

Loading...


«Όσοι διαφωνούν με τους γάμους ομοφυλοφίλων είναι σαν τους Χριστιανούς που επικαλούνταν τη Βίβλο για να δικαιολογήσουν το απαρτχάϊντ και τη δουλεία», δηλώνει ο επίσκοπος Νίκολας Όλταμ του Σάλισμπερι της Αγγλίας σε μια περίοδο που οι καθολικοί της γειτονικής Γαλλίας επαναστατούν εναντίον της πολιτικής απόφασης να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Ο επίσκοπος του Σάλισμπερι επικρίνει με δριμύτητα όσους θεωρούν λάθος την επιθυμία των gay ζευγαριών να δεθούν με τα δεσμά του γάμου. Εκείνο που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η άποψη του καθολικού επικσόπου ότι «ο θεσμός του γάμου μπορεί να ενισχυθεί ακόμη καi με αυτόν τον τρόπο, ενώ κρίνει απαραίτητη την επανεξέταση αλλά και αποδοχή του γάμου των ομοφυλοφίλων».
Ο πάτερ Όλταμ, λίγο πριν την σύνοδο των Επισκόπων, στέλνει επιστολή προς τον λόρδο Άλλι, μέλος του κόμματος των Εργατικών, στην οποία αναφέρει:

«Πολλές φορές, εμείς οι Χριστιανοί οφείλουμε να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες του Ευαγγελίου. Παλαιότερα, οι Χριστιανοί θεωρούσαν τη δουλεία ως Βιβλική επιταγή και νόμο του Θεού. Τώρα, όμως, κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, παρόλο που τα κείμενα δεν έχουν αλλάξει. Έχει αλλάξει όμως η αντίληψή μας»