27,2 εκατομμύρια ευρώ στους Τουρκοκύπριους

Loading...


Γεμίζει το ταμείο των Τουρκοκυπρίων αφού η Κομισιόν ενέκρινε χθες νέα σημαντική χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 27,2 εκατ. ευρώ υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τροφοδοτήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα με πάνω από 320 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή κοινοτικού προγράμματος βοηθείας. Στον αντίποδα χθες η Κύπρος μπήκε κι αυτή στο δικό της εφιάλτη του μνημονίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν η νέα αυτή χρηματοδότηση σκοπό έχει τη στήριξη μεγάλου φάσματος τομέων, όπως την εξάλειψη ζωονόσων, την προστασία του περιβάλλοντος, την οδική ασφάλεια, την πολιτιστική κληρονομιά και την κοινωνία των πολιτών.

Μεταξύ των βασικών δικαιούχων του προγράμματος συγκαταλέγονται σπουδαστές, διδακτικό προσωπικό και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ Στέφαν Φούλε, δήλωσε:
«Η χρηματοδότηση αυτή καταδεικνύει τη σταθερή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην οικονομική ολοκλήρωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Με τον διάλογο και τα αμοιβαία οφέλη για τις δύο κοινότητες, συνεχίζουμε τη στήριξη με στόχο τη μελλοντική επανένωση της Νήσου».