13 οι νεκροί από έκρηξη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας (video)

Loading...


Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε χτες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνοριακό πέρασμα στο Τσιλβέγκοζου, στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, σε δείπνο που παρέθεσε στους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι το γεγονός αυτό «καταδεικνύει πόσο σωστοί ήμασταν σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

«Δυστυχώς 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και η πλειονότητα των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ελπίζουμε, όμως, πως σύντομα θα γίνουν καλά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σωστοί ήμασταν για το ζήτημα της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε και τα δύο ζητήματα» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ επιθεώρησε τον τόπο του συμβάντος, κοντά στην επαρχία Χατάι, από κοινού με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Σαντουλάχ Εργκίν, και Τελωνείων και Εμπορίου, Χαγιάτι Γιαζιτσί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Γκιουλέρ ανέφερε πως το αυτοκίνητο, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη εισήλθε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη συριακή πλευρά γύρω στις 14:17 χθες και περίπου 20 λεπτά αργότερα εξερράγη. «Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες. Δεν θα δώσουμε στοιχεία προς χάριν των συνεχιζόμενων ερευνών, αλλά θα προβούμε πολύ σύντομα σε δηλώσεις» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Τη θλίψη της για την απώλεια τόσων ανθρώπων εξαιτίας της έκρηξης εξέφρασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

«Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία, από καμιά πλευρά, για την επίθεση αυτή σε μία ειρηνική συνοριακή τοποθεσία» υπογράμμισε- μεταξύ άλλων -η κ. Νούλαντ.

{youtube}4dNo1xym8XM{/youtube}